• DOLAR 32.46
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2435.993
  • ...
`Kaçak kullanamayacaksak elektriğimizi kesin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ), Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Bekirhan beldesi muhtarlarının, elektrik sayaçlarının dışarıya çıkarılmasına karşı çıkarak, kaçak kullanamayacakları elektriği artık istemediklerini belirtip, beldeye verilen elektriğin tümden kesilmesini istediklerini belirtti.

DEDAŞ, kaçak elektrik kullanamayacaklarını anlayan Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı 350 aboneli Bekirhan beldesi sakinlerinin, harcadıkları elektrik bedelini ödememek için elektriklerinin tümden kesilmesini istediğini belirterek, belde sakinlerinin bu talebinin, jandarmanın resmi tutanağına da girdiğini ifade etti.

edinilen bilgilere göre, Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ), Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Bekirhan'da elektrik sayaçlarını konutların dışına alarak beldede yüzde 90'lara varan kaçak kullanımı önlemek için saha çalışması yapmak istedi. Ancak, sayaçların konut dışına alınması durumunda artık kaçak elektrik kullanamayacaklarını anlayan belde sakinleri, bu uygulamaya karşı çıkarak, çalışan görevlileri engellediler. Tehdit edildiği ve hakarete uğradığı iddia edilen görevlilerin, beldeyi terk etmek zorunda kaldıkları belirtildi.

Çalışmalarının engellenmesi üzerine DEDAŞ yetkilileri İlçe Jandarma Komutanlığına başvurarak, çalışanların güvenliklerinin sağlanmasını istedi. Bu arada beldedeki mahalle muhtarları ve enerji şirketi yöneticilerinin bir araya gelerek yaptıkları görüşmelerden de sonuç alınamadığı, belde sakinlerini temsil eden muhtarların, kullandıkları elektriğin parasını vermemekte ısrarcı davrandığı bildirildi. Bu konuda sonuç alamayacaklarını fark eden muhtarlar, kaçak kullanamayacakları elektriği artık istemediklerini belirterek, beldeye verilen elektriğin tümden kesilmesini istediler.

Belde sakinlerinin bu talebi jandarmanın yaşananları kayıt altına aldığı resmi tutanaklara da girdi. Söz konusu tutanakta, elektrik sayaçlarının yapı dışına alınması için muhtarlar ve enerji şirketi görevlileri arasında toplantı düzenlendiği belirtilerek, söz konusu toplantıda mahalle muhtarlarının bahse konu çalışmaya izin vermeyeceklerini ifade ettikleri kaydedildi.

Söz konusu bu tutanak ile beldede yaşayanları temsil eden muhtarların, kaçak elektrik kullanamayacakları için elektriklerinin tümden kesilmesini istemeleri ve bu güne kadarki görüşmelerden olumlu hiç bir sonuç alınamaması üzerine DEDAŞ, Bekirhan beldesinin elektriğini kesme kararı aldı. Alınan kararın, kullanılan elektriğin kayıt altına alınması ile ilgili olumlu bir gelişme yaşanmaması halinde en kısa sürede hayata geçirileceği öğrenildi.

Bu arada, Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Bekirhan beldesinde aylık elektrik tüketiminin yaklaşık 850 bin kWH olmasına karşın, bunun ancak yaklaşık yüzde 10'unu oluşturan 90 bin kWH'nin tahakkuk ettirilebildiği ifade edildi. Beldede tüketilen elektriğin geriye kalan yüzde 90 kadarının ise kayıt dışı olarak kullanıldığı ortaya çıktığı kaydedildi. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir