• DOLAR 32.48
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2440.251
  • ...
Çiftçilikten gümüş ustalığına yöneldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çocukluğundan beri ilgi duyduğu takı eşyaların ticaretine bir arkadaşının vesilesi ile başlayan Mehmet Çetin Özer, 20 yıl önce açtığı takı eşyalarının yer aldığı dükkanında hem ailesinin geçimini sağlamaya çalıştığını, hem de takı meraklılarına hizmet ettiğini söyledi.

Eski Adliye binasının arkasındaki çarşıdaki küçük dükkanında takı eşyaları satan Mehmet Çetin Özer, 20 yıl önce çiftçiliği bırakıp, çocukluğundan beri ilgi duyduğu takı işine başladığını belirterek, gümüş işlemeler, bilezik, yüzük, kolye, tespih ve küpe gibi takıların daha çok talep gördüğünü kaydetti.

Bir arkadaşının vesilesi ile başladığı mesleğini severek sürdürdüğünü ifade eden Özer, “20 yıl önce bir arkadaş vesilesiyle başladık. 20 senedir bu işin içindeyim. Hala da devam etmekteyiz. Bu işe severek başladık. Şu anda hâlâ devam ediyoruz. İnşallah daha da devam edeceğiz. Gümüşçülük güzel ve rahat bir meslek, herkese tavsiye ederiz.” dedi.

Gümüş takıların yoğun talep gördüğünü dile getiren Özer, “Gümüşleri erkeklere de bayanlara da satıyoruz. Gümüş takılara bayanlar erkeklere göre biraz daha fazla ilgi gösteriyor. Altın kullanmayan erkekler de helal olduğu için ve süs amaçlı olarak alıyorlar. Genelde altın kullanımının erkeklere haram olduğu bilen erkekler geliyor.” ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda yaşanan olaylardan dolayı işlerini durgun olduğunu belirten Özer, “Şu an gümüşlere olan ilgi biraz durgun. Aslında piyasada da bir durgunluk var. Bundan dolayı işlerimiz durgun geçiyor. İnşallah ileriki zamanlarda açılır. Gümüşçülük çok titizlik, önem ve zarafet isteyen bir iştir. Bizim bu mesleğimizde titizlik önemlidir. Tabi daha birçok önemli püf noktası da bulunmaktadır.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir