• DOLAR 32.53
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2455.39
  • ...
Midyat`ta bayramlaşma programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Midyat ilçesinde yaptığı hayırlı çalışmalarla adını duyuran Azim-Der bayramlaşma programı düzenledi. Programa dernek üye ve gönüllülerinin yanı sıra HÜDA PAR Midyat ilçe Başkanı İsa Altınkaynak'ta katıldı.

Program da bir konuşma yapan Araştırmacı-Yazar Fehmi Kaplan Ramazan'da yaptığımız ibadetlerin bu ayın dışında da yapılması gerektiğini söyledi.

Ramazan dışında yapılacak en hayırlı amellerden birisinin Kur`an-ı Kerim'i anlayarak okumak ve yaşamak olduğunu belirten Kaplan, “Ramazan ayı geldi geçti, bu mübarek ayın içerisinde yaptığımız ibadetleri sadece Ramazan ayına has kılmamak lazım. Bir Müslüman belki Ramazan ayı dışında fazla oruç tutmayabilir, Hz. Peygamber`in (s.a.v) sünneti olan Pazartesi ve Perşembe günlerini ihya edebilir, ama Ramazan ayı içerinde yapmış olduğunuz diğer tüm ibadetler, aynı Ramazan ayının dışında da devam etmelidir. Özelikle Kur`an-ı Kerim'i okuyup anlamak ve yaşama konusunda hepimizin çok hassas olması lazım. Hiç değilse her gün bir iki sayfa Kur`an-ı Kerim okumalı ve okuduğunuz ayet veya sürenin mealini araştırmalı, ayetlerin nüzul sebebini bununla ilgili varsa olay ve menkıbeler mutlaka araştırılıp öğrenilmelidir. Yani hayatımızın her anını Ramazan ayıymış gibi yaşamaya gayret etmeliyiz. Kur`an-ı sadece Ramazan'dan Ramazan'a veya Cuma günleri ölülerin üzerine okuyarak değil, her gün mutlaka açmalı, okumalı ve okuduğumuz ayetler üzerinde tefekkür edip, aile fertlerine de bunu açıklamalıyız. Ve hayatımızı ona göre bir düzen içerisine koymaya çalışmalıyız.” dedi.

Konuşmasına dua ve temennilerle devam eden Kaplan, "Allah hepimizin Ramazan Bayramı'nı hayırlara vesile kılsın İslam âlemindeki tefrikayı, düşmanlık ile kini ortadan kaldırsın ve tekrar Hz. Muhammed (sav) ümmetine layık bir fert olmayı hepimize ve dünyanın dört bir yanında yaşayan Müslüman kardeşlerimize nasip eylesin inşallah.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından bayramlaşma programına katılanlara bayram şekeri ile tatlı ikram edildi ve dernek binası önündeki caddede salavatlar eşliğinde toplu bayramlaşmaya gerçekleşti.

Bayramlaşma sonrası HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak ve eğitimciler toplu bayramlaşmayla ile ilgili duygularını İLKHA ile paylaştılar.

HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak toplu bayramlaşmanın önemine vurgu yaparak, Al-i İmran suresinin 103'üncü ayeti kerimesini hatırlattı.

Altunkaynak, "Müslümanların özelikle İslam coğrafyasında zalim ve müstebitlerin dünya emperyalizminin dünya Müslümanları üzerinde oynadığı çirkin oyun ve emellerin bertaraf edilmesi için toplu bayramlaşmanı önemi daha da artmaktadır. Bu bayram her şeyden önce birlik ve beraberliğin sembolüdür Bu bayramın bütün Müslümanların birlik ve beraberliğine vesile olmasını yüce Allah'tan temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Eğitimci Alaattin Baysal katılanlara teşekkür ederek, "Ramazan bayramını hep beraber vahdet içerisinde kutlamaya çalıştık buraya gelen bütün arkadaşlardan Allah razı olsun bu sıcak günde burada toplanan bütün Müslümanlardan Allah razı olsun bunun artarak devam etmesi temennisiyle. Dualarla inşallah.” diyerek duygularını paylaştı.

İlçede öğretmenlik yapan Murat Düzgün ise, İslam âleminin bayramını kutladığını, bayramın hayırlara vesile olmasını diledi.

Bayramlaşma programı karşılıklı temenni ve dualarla sona erdi. (Süleyman Tunç- İLKHA) 




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir