• DOLAR 34.261
  • EURO 37.627
  • ALTIN 2910.582
  • ...
Batman valiliğinden güvenlik açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da saldırı yapacakları tespit edilen 3 PKK'linin yakalanması ve bugünde patlamaya hazır el yapımı patlayıcıların imhasıyla ilgili Batman Valiliği tarafından açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, "Pazar günü içinde bir kadın iki erkek olmak üzere toplam üç örgüt üyesinin ilimize geleceği ihbarını alan İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Ekiplerinin yaptığı çalışma neticesinde; Batman girişinden itibaren takip edilen araç, kısa bir süre içinde durdurularak, içinde bulunan bölücü terör örgütü mensupları gözaltına alınmıştır."denildi.

Açıklamanın devamında ise şu ifadeler kullanıldı: "Güvenlik güçlerimizce alınan bir ihbarın değerlendirilmesi neticesinde İl Jandarma Komutanlığı`nın bulunduğu yol üzerinde mısır tarlası içerisinde mutfak tüpü kullanılarak uzaktan patlatılmak üzere telsiz ve kartlı düzenekle hazırlanmış 30`ar kiloluk EYP (El Yapımı Patlayıcı) tespit edilmiştir. Gerekli çevre güvenliği alındıktan sonra el yapımı patlayıcılar kontrollü bir şekilde imha edilmiştir."

Olaylarla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi. (İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir