• DOLAR 34.291
  • EURO 37.659
  • ALTIN 2887.307
  • ...
Muşlu çocuklar 10 gündür itikâfta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Unutulmaya yüz tutmuş sünnetler arasında yer alan itikâf sünneti, Muşlu çocuklar tarafından anlamlı bir şekilde ihya ediliyor. Aynı mahallede yaşayan 3'ü kardeş 4 çocuk bu hayırlı günlerin sevabından mahrum olmamak için anlaşıp beraber itikâfa girdiler.

10 gündür dünyalıklardan uzaklaşıp Allah rızası için camiye kapandığını ve huzur verici bir duygu olduğunu söyleyen 13 yaşındaki Muhammed Usame Toktaş, "10 gündür 2 kardeşim ve arkadaşımla camide itikâftayız. Bol bol namaz kılıp Kur'an okuyoruz, Allah’a gereği gibi ibadet etmeye çalışıyoruz. Çok güzel bir duygu vakit namazlarına gelen çocuklarla tanışıyoruz. Camiye gelen çocuklar bizi görünce bize katılıyorlar iftara yakın evlerine gidiyorlar. Biz Allah rızası için ailemizden, mahalleden ayrılıp camiye geldik. Allah için 10 gündür her şeyi terk ettik. Biz Kadir Gecesini bulmak için buradayız. Çok güzel bir duygu keşke tüm arkadaşlarımız gelip bize katılsalardı." dedi.

Çok sevinçli olduğunu ve Allah’a yaklaştığını hissettiğini söyleyen 10 yaşındaki Muhammed Tekin ise ‘’Bur da olduğum için çok mutluyum. 10 gündür camiden çıkmıyoruz. Sürekli Allah’a ibadet ediyoruz. İçimiz huzurla doldu, yeni arkadaşlarım oldu. İftarda babamız bize yemek getiriyor, çoğu zaman onlarda bizimle kalıyor. Geceleri de camide yatıyoruz. Arkadaşlarımız bize bakarak camiye geliyor, onlarda ibadet ediyor. Bazen dışarı çıkıp arkadaşlarımla oyunlar oynamak istiyorum ama Allah’a ibadet etmek daha güzel olduğu için camiden çıkmıyorum." diyerek itikâfa girmenin mutluluğunu anlattı.

Seneye de itikâfa girmeyi istediklerini söyleyen çocuklar son teravih namazını kılıp öyle evlerine gideceklerini belirtti. (Ayetullah Tarhan-İLKHA) 















Bu haberler de ilginizi çekebilir