• DOLAR 32.576
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2459.945
  • ...

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kalırken bayram pazarları kuruldu. Ramazan Bayramı için tezgâhlarını açan pazarcılar, oruç ve sıcaklık nedeniyle piyasada durgunluğun olduğunu ifade ediyor.

Her Bayram öncesi dar gelirli ailelerin mesken tuttuğu bayram pazarı bu yıl da yoğun ilgi ile karşılandı. Bayram alışverişi yapmak isteyenlerin tüm ihtiyaçlarını bulabileceği Bayram Pazarı, bayrama 5 gün kala dolup taşıyor. Pazar esnafı geçen yıllara göre pazarda durgunluk olduğunu ve fiyatların geçen aynı olduğunu, bayrama birkaç gün kala pazarın canlanacağını umduklarını söylediler.

Pazar esnafından Musa Acar, 3 gündür çarşıda pazar kurulmaya başlandığını ve her sene bayrama bir hafta kala çarşıda pazar kurulduğunu söyledi. Acar, "Geçen senelere göre havalar sıcak olduğundan müşteriler genellikle akşamları alışverişlere geliyor. Bazı arkadaşlarımız vardiyalı çalışıyor sahura kadar müşteriler geliyor. Tabi daha işimiz pek yok ama son 2 gün işin çok iyi olacağını umuyoruz. Her sene gar özellikle dar gelirli aileler için kurulan pazara gelip tezgâh açıyoruz." dedi.

Pazar esnafından ayakkabı terlikçi İlham Çelik de "Bayram pazarı Batman'ın bir geleneği haline gelmiş. Bayrama bir hafta kala pazar kurulmaya başlanıyor. Esnaf olarak istiyoruz ki işimiz ve tüm arkadaşlarımızın işi güzel yürüsün. Allah'a hamdolsun işimiz yoğundur. Genelliklede akşamları yoğunuz. Gündüz oruç ve sıcaklardan dolayı genelde iş yapmıyoruz. Bu nedenle saat 02.00'ye yani sahura kadar çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Pazarda güzel koku satan Murat Turan isimli çocuk, "Bayram için parfüm, kolonya gibi güzel kokular satıyorum. Bayramda herkes güzel koksun diye güzel kokular satıyorum. Ben 5'nci sınıf öğrencisiyim okullar tatil olduğunda pazarlarda tezgâh kurup çalışıyorum." ifadelerini kullandı.

Öte yandan pazarcılar, pazarın son gün bayram arifesi olan Pazartesi gece yarısına kadar açık kalacağını belirtiler. (M. Sait Çelik - İLKHA)