• DOLAR 32.574
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2460.99
  • ...
Muş'ta 'Temel Çevre Bilinci Eğitimi' semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen eğitim seminer, Başkan Yardımcısı Tarık Mirze ve Çevre Yüksek Mühendisi Şaban Taşkesen tarafından verildi. Eğitim seminerleri hakkında personelleri bilgilendiren Başkan Yardımcısı Mirze, gereken hassasiyetin gösterilmesi konusunda uyarılarda bulundu.

Daha sonra eğitim seminerine başlayan Çevre Yüksek Mühendisi Şaban Taşkesen, temel çevre bilinci ile ilgili katılımcılara bilgi verdi. Görsel veriler üzerinden örnekler vererek sunum yapan Taşkesen, “Çevre, bir kuruluşun faaliyetlerini içinde yürüttüğü hava, su, toprak, doğal kaynaklar, belirli bir ortamdaki bitki ve hayvan topluluğu, insan ve bunlar arasındaki faaliyetleri içine alan ortamdır. İnsanın yeryüzündeki faaliyetleri, çevre sorunlarına neden olmaktadır. Teknolojik gelişmeler bir yandan hayatımızı kolaylaştırırken, bir yandan da sağlığımızı tehdit etmektedir” dedi.

Sera etkisi, küresel ısınma, kaynakların israfı ve doğal ekolojik dengenin bozulmasının insan sağlığına olumsuz etkileri, ozon tabakasında delinme, hayvan ve bitki türlerinde azalma, ekolojik dengede bozulma, asit yağmurları, su kirliliği, toprak kirliliği ve doğal kaynakların tükenmesinin çevre için tehlikeler oluşturduğuna vurgu yapan Taşkesen; ‘’Tabii kaynaklar sonsuz değil ve dikkatlice kullanılmadığı takdirde bu doğal kaynaklar zamanla tükenir.  Çocuklara iyi bir çevre bırakmak için herkesin sorumluluk bilinci ile hareket etmesi gerekir.’’ Şeklinde konuştu.

Eğitim semineri soru -cevap bölümü ile sona erdi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir