• DOLAR 32.236
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2412.192
  • ...
Köylüler Belediye Başkanının alt yapı sözünü tutmasını bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birçok vatandaşın banyo ve mutfak giderlerinin yollara aktığı Şahinkaya Köyü Muhtarı Feyzi Güvenç konu ile ilgili İlke Haber Ajansı'na (İLKHA) konuştu.

Geçen seçimler öncesi milletvekilleri ve belediye başkanının köylerini ziyarete geldiğini ve alt yapı sorununun bitirileceği sözünün verildiğini belirten Güvenç henüz bir çalışma olmadığını ve belediyeden verdiği sözü tutması gerektiğini söyledi.

Yaklaşık 3 bin kişinin yaşadığı Elazığ merkeze bağlı Şahinkaya köyünde birçok kişinin banyo ve mutfak atık suları yollara akıyor. Şehir merkezine yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta olan Şahinkaya köyü sakinleri alt yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra yollarının da asfalt olmasını bekliyor.

Geçen belediye seçimleri öncesi alt yapı sözü veren Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmazın sözünde durması gerektiğini belirten Şahinkaya köyü muhtarı Feyzi Güvenç “ Köyümüz mücavir alan ile köy arasında kalmış 7 yıldır hizmet alamamakta. Elazığ Belediyesi ve il özel idaresi tarafından hizmet alamıyoruz. Bu konuda Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza dilekçe yazdım fakat onlardan da cevap gelmedi. Hükumet en ücra köşelere bile hizmet götürürken bizim gibi şehir merkezine 2 kilometre uzaklıkta olan bir köye hiç bir şey yapmıyor. Köylülerimizin banyo ve mutfak suları yollarımızın üstüne akıyor, buda kokuya ve sineklerin çoğalmasını sağlıyor. Çocuklarımızın hasta olmasından korkuyoruz. Yani üçüncü ülkelerle aynı şartları yaşıyoruz gibi. Geçtiğimiz seçimler öncesi belediye başkanı ve milletvekilleri köyümüzü ziyaret etti ve alt yapı sözü verdiler. Fakat 7 yıldır biz bu köye hizmet alamıyoruz. Şimdi de belediye başkanımızdan sözünde durmasını bekliyoruz. Seçimlerden sonra ne yazık ki verilen sözler unutuldu. Ne olur bizi bir ziyarete gelsinler, sorunlarımızı bir kere daha dinlesinler.” ifadelerini kullandı.

"Belediye Surpkwork manastırını onaracağına, alt yapı sorunumuzu çözsün"

Konu ile ilgili konuşan köy sakinlerinden Ali Rıza Türkeş, “ Burası merkeze en yakın köy olmasına rağmen belediye bize gerekli hizmeti vermiyor. Köyümüzün alt yapısı yok. Milletvekilleri seçim zamanında gelip yol ve alt yapı sözü veriyorlar ama seçim sonrasında bütün sözler maalesef askıda kalıyor. Köyümüzün içi hep pislikle dolu bir halde. İnsanlar bu kötü kokudan sürekli rahatsız oluyor. Belediye surpkwork manastırını koruma altına alıp onaracağına, köyümüzün alt yapı sorununu çözmeli. “ ifadelerini kullandı. 

Köylerinin alt yapı sorununun bir an önce halledilmesi gerektiğini belirten Veysel Tümay ise, “Belediye başkanımızın verdiği sözde durmasını, köyümüzün alt yapı ve yol sorununu çözmesini istiyoruz. Seçim önceleri verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz.” dedi. ( Ebubekir Yavuz- İLKHA)      









Bu haberler de ilginizi çekebilir