• DOLAR 32.493
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2442.15
  • ...
STK'lardan  Midyat'a geçmiş olsun ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memur Sendikaları Konfederasyonuna (Memur-Sen) bağlı sendika yöneticileri geçtiğimiz günlerde PKK’nin bomba yüklü araçla Emniyet Müdürlüğüne düzenlediği saldırı nedeniyle, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman’ı  ve Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu’nu makamlarında ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.  

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Günay Kaya ve beraberindekiler Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl’ü ziyareti sırasında, saldırıdan duyduğu üzüntüyü belirterek, ‘başsağlığı ve geçmiş olsun’ dileğinde bulundu.

Kaya, saldırı nedeniyle üzüntülerini ifade ederek, “Malumunuz Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Burada da bu terör belasıyla mağdur olan kardeşlerimiz var. Biz de Memur-Sen olarak 2016 yılındaki bütün iftar programlarımızı iptal ettik. İmkânlarımızı buradaki kardeşlerimizle bölüşmek için bir seferberlik başlattık. Midyat’ta bulunmamız da bu seferberliğin gereğidir. Memur-Sen olarak buradaki kardeşlerimizle birlikte olmaktan, imkânlarımızı, fırsatlarımızı bölüşmekten, paylaşmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. Biz öz kardeşler gibiyiz, kardeşliğin gereği de budur. Dolayısıyla burada büyük bir zevkle, büyük bir mutlulukla, büyük bir bahtiyarlıkla bulunduğumuzu ifade etmek istiyorum.” dedi. 

Kaymakam Bingöl de ziyaretten duyduğu memnuniyetlerini ifade ederek, “Bir yönetici olarak, şahsi fikrim sivil toplum örgütünün anlamı budur. Ortak dertlere ağlayabiliyoruz. Güzel olan da budur. Gerçekten Midyat’ımızda elim bir olay yaşandı, çok gaddarca bir eylem gerçekleştirildi. Bu anlamda sizin bu eylemden dolayı da bizleri yalnız bırakmamanız ayrıca bizleri duygulandırdı. Bu eliniz, bu desteğiniz bizim için çok kıymetli. Çok teşekkür ediyorum, ayaklarınıza sağlık.” Şeklinde konuştu. 

Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından ziyaret heyeti, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu ve İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman’ı da makamlarında ziyaret edip, ‘başsağlığı ve geçmiş olsun’ dileğinde bulundu.

Heyet daha sonra, yanlarında getirdikleri bin adet kuru gıda yardım kolisini, olaylar nedeniyle çevre il ve ilçelerden Midyat’a göç eden bazı ailelere bizzat teslim ederek, kalan diğer paketleri de mağdur ailelere  dağıtılması için yetkililere teslim etti.  (Süleyman Tunç- İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir