• DOLAR 32.488
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2441.481
  • ...
Ömerli`deki saldırı ile ilgili Valilik açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`in Ömerli ilçesinde bu akşam saatlerinde PKK`lilerin bomba yüklü araçla İlçe Jandarma Karakoluna düzenledikleri saldırı ile ilgili Mardin Valiliği tarafından  yazılı bir açıklama yapıldı.

Valilik açıklamasında , “23.06.2016  günü  saat 20:25 sıralarında Ömerli ilçe Jandarma Komutanlığı Hizmet Binası Nizamiye'sine bölücü terör örgütü mensuplarınca bombalı araçla saldırı yapılmıştır. Menfur saldırı sonucunda biri ağır olmak üzere beş vatandaşımız hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmıştır. Saldırıda yoldan geçmekte olan Şanlıurfa doğumlu 39 yaşındaki TIR şoförü H.İ.S. isimli vatandaşımız  hayatını kaybetmiştir. Patlamada karakol bitişiğindeki lojmanda oturan 11 askeri personel ve aileleri cam kırıklarından dolayı hafif şekilde yaralanmışlardır. Yaralılarımız Mardin ve Ömerli Devlet Hastanesi'nde  tedavi altına alınmışlardır.” İfadelerine yer verildi.

Açıklamada, olay sonrasında saldırıyı gerçekleştiren fail veya failleri yakalamak için operasyon başlatıldığı belirtilerek, “Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde hayatlarına devam etmesini sağlamak amacıyla Bölücü Terör Örgütü mensupları ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilmektedir.” denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir