• DOLAR 32.47
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2439.721
  • ...
Diyanet 3 Bin Öğrenciyi Umreye Götürecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Diyanet İşleri Başkanlığı, 2012 yılı umre ziyaretleri için kayıt takvimini 8 Ocak’ta başlattı. Ramazan ayı sonuna kadar devam edecek umre ziyaretlerine bu yıl öğrenciler de dâhil edildi. Türkiye genelinde 3 bin civarında öğrenci için yarıyıl tatilinde kutsal beldelere gitmeleri için kontenjan açıldı.

Konuyla ilgili Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş imzasıyla 81 ilin Milli Eğitim Müdürlüklerine bir yazı gönderildi. 5 Ocak tarihinde gönderilen ilgili yazıda öğrencilerin bilgi, görgü ve deneyimlerinin artırılmasına katkıda bulunmak, kutsal topraklarda bulunan ve İslam tarihi açısından önem arz eden mekânların ziyaret edilmesini sağlamak amacıyla öğretmenleri nezaretinde öğrenciler için özel umre turu planlandığı belirtildi.

Yarıyıl tatili dönemindeki program ile öğrenciler, 5 gün Mekke’de 5 gün de Medine’de konaklayacak. Okul müdürlüklerine söz konusu programın ivedi şekilde duyurulması istenen yazıda, katılmak isteyen öğretmen, öğrenci ve velilerin isimlerinin bildirilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Hazırlanan program ile öğrenciler için 2 kişilik oda için 795 euro, 3 kişilik oda için 760 euro fiyat belirlendi. Ayrıca öğretmenler için ise 2 kişilik odalar için 875 euro, 3 kişilik odalar içinse 850 euro olarak belirlenen umre ücretlerinin 13 Ocak’a kadar ilgili banka hesaplarına yatırılması istendi. Başvuruların il ve ilçe müftülüklerine yapılabileceği bildirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Fethiye İlçe Müftüsü Ömer Faruk Bilgili Türkiye’de ilk umre turlarının 11 Şubat tarihi itibari ile başlayacağını duyurdu.

Geçen yıl 410 bin kişinin umre ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara gittiğini aktaran Bilgili, “Bu seneki umre turları Ramazan ayının sonuna kadar devam edecektir. Fiyatlarımızda kesinlikle kar amacı güdülmemekte, sadece insanımıza hizmet amacı güdülmektedir. Umre turları nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl yarıyıl tatilinde öğretmen, öğrenci ve velilerin umre İbadeti yapmaları için bir organizasyon düzenlemiştir. Başkanlığımız Türkiye genelinde 3 bin civarında kardeşimizi yarıyıl tatilinde kutsal beldelere götürecektir. Bununla ilgili olarak müracaatlarımız 13 Ocak tarihinde sona erecektir. Bu organizasyon ile ilgilenen tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimiz 13 Ocak tarihine kadar mutlaka kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir. Diğer organizasyonlarda gitmek isteyen vatandaşlarımız da Müftülüğümüze veya kendilerine en yakın din görevlisine giderek umre organizasyonları hakkında bilgi alabilirler.” diye konuştu.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir