• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
IHO EBRAR Gazze`de Ramazan yardımlarına devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uluslararası Yardım Kuruluşu IHO EBRAR, terör rejimi Israil işgali altındaki Filistin`in Gazze şehrinde yüzlerce ihtiyaç sahibi aileye sıcak yemek ve çeşitli gıda yardımlarında bulundu.

Gazze halkının acılarını hafifletmek için düzenli yardımlarda bulunan IHO EBRAR, Ramazan ayı münasebetiyle “Ramazan Paylaşmaktır” sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında da yardımlarına devam etti.

Gazze`ye ulaşan yardımlar yetersiz

Gazze`ye ve dünyanın her tarafındaki yetim ve mağdurlara ulaşmaya çalıştıklarını ifade eden IHO EBRAR Başkanı Dr. Abdurrahman Alpsoy, “Gazze`ye Ramazan kumanyalarımızı ulaştırdık. Kumanya yanı sıra iftar yemeği de hazırlayıp ihtiyaç sahiplerinin evine bırakıyoruz. Abluka altındaki Gazze`de büyük dram yaşanıyor. Zor şartlarda zor imkânlarla hayata tutunmaya çalışıyorlar. İhtiyaçları hat safhada olan Gazze`ye ulaşan yardımlar yetersiz. Bu yüzden hayırsever halkımızdan isteğimiz yardımlarını esirgemesinler. Bir nebze de olsa yapılacak yardımların mazlum, fakir ve yetimlere umut olacağına inanıyoruz. Bu vesile ile yardımlarını esirgemeyen hayırsever halkımızdan Allah razı olsun.” dedi.

Siyonistlerin işgali altında bulunan Filistin topraklarından Gazze`de 2001 yılında başlayan abluka, 2006 yılında seçimlerin HAMAS tarafından kazanılması sonucu daha da ağırlaştırıldı. Terör rejimi İsrail`in uyguladığı ve bölgenin kukla rejimlerinin de desteklediği abluka ve ambargo nedeniyle büyük acılar ve mağduriyetler yaşanıyor.

Elektrik ve su sıkıntısı başta olmak üzere gıda ve ilaç temininde de uygulanan ambargo nedeniyle Gazzeli Müslümanlar zor şartlarda hayata tutunmaya çalışıyor. (İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir