• DOLAR 32.52
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2450.534
  • ...
Depremde Ağır Hasar Gören Bina Yıkıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Büyükşehir Belediyesi depremler nedeni ile hasar almış ve mevcut haliyle kullanılamaz durumda olan Gölcük ilçesi İhsaniye Çiftlik Mahallesi`ndeki 5 katlı binada incelemelerde bulundu. Depremde hasar alan ve yıllar sonra kullanılamaz hale gelen binaya TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi tarafından Kocaeli Üniversitesi’ne rapor hazırlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi de bu rapora istinaden yıkım işlemlerine başladı. 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 39. maddesi hükümleri ve 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7. maddesinin ‘z’ bendi uyarınca başlatılan yıkım işlemi, yapıldı. Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı İmar Şube Müdürlüğü personeli ile Büyükşehir Zabıta, Sağlık ve Sosyal Hizmetler, İtfaiye Daire Başkanlığı personeli yıkım çalışmalarında hazır bulundu.

HER TÜRLÜ ÖNLEM ALINDI

Her türlü önlemin alındığı yıkım işlemleri sırasında herhangi bir olumsuz olay meydana gelmedi. İsmail Kunduracı’ya ait inşaat halinde bulunan binanın bulunduğu Akdeniz Caddesi sakinleri de yıkımdan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Binanın yıkılma tehlikesi taşıdığından çok tedirgin olduklarını ifade eden mahalle sakinleri, artık bu tehlike ile karşı karşıya gelmeyecekleri için Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

Öte yandan yıkılan binanın enkaz kaldırma işlemleri de Büyükşehir tarafından gerçekleştirildi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir