• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Diyarbakır'da karne heyecanı yaşandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2015-2016 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle,  Diyarbakır Yenişehir ilçesi Yenişehir ilkokulunda karne dağıtım töreni düzenlendi.

Törene Vali Yardımcısı Remzi Kattaş, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, kurum amirleri ve öğrenci velileri katıldı. Vali Yardımcısı Kattaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Aslan sınıfları gezerek öğrencilere karne dağıttılar.

Karnelerini alan öğrencilerin sevinçleri oldukların dikkatlerden kaçmadı.

Törende kısa bir konuşma da bulunan Kattaş, Diyarbakır ilinde 440 bin öğrencinin karne aldığını belirterek, tüm öğretmenlere emeklerinde dolayı teşekkür ettiğini söyledi.

Ders programı aksayan öğrenciler için çeşitli çözümler geliştirdiklerinin altını çizen Kattaş, “Sur ve bağlardaki öğrenciler için telafi eğitim programları düzenledik, bu konuda önemli çalışmalarda bulunduk. Ders programı aksayan öğrencileri farklı okullara gönderdik. Öğrenciler adına olumsuzlukları ortadan kaldırmaya çalıştık. Tiyatro, sinema gibi sosyal faaliyetler düzenleyip normalleşmelerini sağladık.” dedi

Sur’da yaşanan çatışmalara rağmen başarılı öğrencilerin çıktığına dikkat çeken Kattaş,” Sur’daki öğrencilerin teröre rağmen inadına başarı diyerek başarılarını daha bir pekiştirdiler.” İfadelerini kullandı.

Tatilde farklı planlarının olduğunu söyleyen öğrencilerden Yusuf İslam Karataş, “Takdir aldım. Yaz tatilinde judo kursuna gideceğim. Eve internet bağlatacağız ben de evde oyun oynayacağım.” dedi.

Sevinçleri gözlerinden okunan öğrencilerden Önder Buluttekin,”Karnemi henüz almadım ama takdir bekliyorum. Yaz tatilinde günde birkaç saat ders çalışacağım oyun oynayıp spor yapacağım.” dedi.

Karnesini alan öğrencilerden Sılanaz Yardımcıoğlu, “Takdir ve başarı belgesi aldım. Yaz mevsiminde oyun oynayıp ders çalışacağım.” diyerek 5. sınıfa geçtiğini söyledi. (Hüseyin Genel, Yunus Sırat- İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir