• DOLAR 32.47
  • EURO 34.724
  • ALTIN 2434.753
  • ...
Suriyeli ve Iraklı öğrencilerin karne sevinci
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkelerinde yaşanan çatışmalardan dolayı Mardin’e yerleşen Suriyeli ailelerin çocukları için açılan Evliya Çelebi Geçici Eğitim Merkezi’nde karne heyecanı yaşandı.

İlköğretim ve lise çağındaki 800 Suriyeli ile 70 Iraklı öğrenci, karnelerini alarak yaz tatiline girdiler. Okul heyecanını ilk kez Türkiye'de yaşadığını ifade eden birinci sınıf öğrencisi Mümin, karne aldığı için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Evliya Çelebi Geçici Eğitim Merkezi Okulu Müdürü Hamdullah Tekin, okulun 2 yıldır hizmet verdiğini söyledi. Okulda İlkokul, orta ve lise düzeyinde yaklaşık 870 öğrencinin eğitim gördüğü belirten Tekin, okulda 33’ü Suriyeli, 3’ü Türkiyeli olmak üzere 36 öğretmenin yaklaşık 900 öğrenciye hizmet verdiğini dile getirdi.

Tekin, “Öğrencilerimizi bizler servis ile sabah saat: 09.00’da evlerinden alıp okul çıkışı tekrar evlerine bırakıyoruz. Bizler öğrencilerimize iki karne dağıttık. Birincisi Artuklu Kaymakamlığımızın Evliya Çelebi Geçici Eğitim Merkezi karnesi, ikinci de onların Suriye’deyken aldıkları karneyi de hazırlayıp onlara verdik. Öğrencilerimizin çoğunluğu çok zeki ve çok çalışkandır. Onları hepsini kutluyorum ve başarıların devamını diliyorum. Tabi okulumuz kapanmıyor, yazın da çocuklarımıza çeşitli eğitimler vereceğiz. Bunun için çeşitli kurslar açacağız. Bizler öğrencilerimize her türlü kolaylığı sağlıyoruz.” dedi.

2 yıldır okulda öğretmenlik yapan Suriyeli Siba, öğrencilere karnelerini bugün dağıttıklarını hatırlatarak, öğrencilerinin çok mutlu olduğunu söyledi.

Mardin’e 3 yıl önce gelen Usame, 2 yıl önce okula başladığında pek fazla öğrencinin olmadığını, bu gün ise 900’a yakın öğrencinin okula devam ettiğini söyledi ve öğretmenlerine teşekkür etti. (M. Salih Keskin – İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir