• DOLAR 35.443
  • EURO 36.354
  • ALTIN 3063.15
  • ...
"Batman'a hayvan bakım evi yapılması gerekiyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sahipli ya da sahipsiz tüm kedi ve köpeklerin yılda bir defa kuduz hastalığına karşı aşılanması ile aşı kayıtlarının tutulması gerekirken Batman'da bir hayvan bakım evi olmadığından dolayı yapılamıyor.

Batman'da hayvan bakım evinin olmayışı hasta ve yaralı hayvanların tedavisi yetersiz kaldığı belirtiliyor. Konuyla ilgili görüştüğümüz Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Doğa Koruma Milli Parklar (DKMP) Batman Şube Müdürü Ercan Turan, hayvan bakım evinin olmayışı özellikle kedi ve köpeklere kuduz hastalığına karşı aşının yapılamaması olası bir kuduz hastalığında tüm Batman tehdit altında olacağını belirttiler.

Hayvanları koruma görevlerini olduğunu dile getiren Turan, "51-99 sayılı hayvanları koruma kanunu var. Tedavi edilmesi gereken hayvanları elimizden geldiği kadar tedavisini yapmaya çalışıyoruz. Belediyede bu konuya birkaç duyarlı veteriner var. Onlarda ellerinden geldiği kadar bizlere yardım ediyorlar. Beraber hayvanları tedavi ediyoruz." dedi.

Batman’ın büyük problemlerden bir tanesi hayvan bakım evinin olmayışı olduğunu hatırlatan Turan, "Batman belediyesi bir an önce ivedilikle bir hayvan bakım evi yapması gerekiyor. Batman’da hayvanlar çok zor durumdadırlar. Tedavileri yapılamıyor. Birde havyam bakım evi yapmak da yetmiyor. Belediye bu konuda duyarlı olmak zorundadır. Bir köpek veya kedinin kuduz olduğunu bir düşünün bütün Batman tehlike ve tehdit altında olacaktır. Belediyenin özellikle sokak hayvanların bakımını yapmak, onları aşılamak, onlara küpe takmak ve kısırlaştırmak gibi görevleri var. Bunlar yapılmadığı zaman bütün mahalle ve sokaklar köpek doluyor. Köpeklerde sadık hayvanlardır. İtiliyor, dövülüyor, boyunlarına ip bağlanıyor ve her türlü eziyet veriliyor. Bunların önüne geçmek için Batman belediyesi bir an önce bir havyam bakım evi yapması gerekiyor."ifadelerini kullandı.

Doğa Koruma Milli Parkların faaliyet alanları hakkında bilgi veren Turan; tabiat parkı, milli park, tabiat anıtı, tabiatı koruma alanı, avlaklar, yaban hayatı avlanması, yaban hayatını yerleştirme sahası, yaban hayvanı koruma alanı, sulak alanlar, hayvan hakları ve doğa koruma gibi faaliyetler olduğunu söyledi. (M.Sait Çelik - İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir