• DOLAR 32.488
  • EURO 34.888
  • ALTIN 2420.46
  • ...
"Saadetiniz için çocuklarınızı camilere gönderin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

20 Haziran Pazartesi günü eğitim-öğretime başlayacak olan Yaz Kur`an Kursları ile ilgili anne ve babalara tavsiyelerde bulunan âlimler, neslin Kur`an'dan, İslam`dan uzaklaştırıldığı için sokak çetelerinin eline düştüğünü vurguladı.

Bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Beşir Şimşek, okulların tatile girmesiyle boşta kalıp kötü insanların eline düşmemesi için ebeveynlerin çocuklarını camilere göndermesini istedi.

Çocukların camiye alışması için gereken ortamın hazırlanması gerektiğine işaret eden Şimşek, "Çocuklarımız boşta kalmaması adına, sokakta kötü insanların eline düşmemesi için ve tatil boyunca zamanlarının güzel bir şekilde değerlendirilebilmesi için anne ve babalara tavsiyemiz, çocuklarımızı olabildiğince camilerimize teşvik edelim. Hiç olmazsa bu yaz döneminde çocuklarımız camileri doldursunlar, Kur`an öğrensinler, temel dini bilgilerini alsınlar. İmamlarımız da bu hususta inşallah onlara gereken ortamı hazırlarlar ve yardımcı olurlar." dedi.

"Okul için gösterilen hassasiyet, din için de gösterilmelidir"

Anne ve babaların bu hususta hassasiyet göstermeleri gerektiğini vurgulayan Şimşek, "Evladını okula gönderirken gösterdiği hassasiyeti, dinini, Kur`an-ı, yaradılış gayesini öğrenmesi için de o hassasiyeti göstermesi gerektiğine inanıyoruz. Çünkü hayatımız sadece dünyadan ibaret değildir. Hem dünyamızın, hem de ahretimizin saadeti için hepimizin dinimizi en iyi şekilde öğrenmesi ve yaşaması lazımdır. Çocuklarımız için bu olmazsa olmazdır. Peygamberimiz hadisi şeriflerinde, ‘Hiçbir anne ve baba, evladına İslami bir terbiyeden daha güzel bir hediye veremez` diye buyurmuştur." ifadelerini kullandı.

"Çocuklar Kur`an'dan, İslam`dan uzaklaştırıldığı çetelerin eline düşüyor"

İslami terbiyenin, Kur`an'ın terbiyesi olduğuna dikkat çeken Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kur`an öğrenmeden, anlaşılmadan ve yaşanmadan İslami bir terbiyeye sahip olmak mümkün değildir. Bugün neslimiz Kur`an'dan, İslam`dan uzaklaştırıldığı, sokak çetelerinin eline teslim edildiği için maalesef gençlerimiz heba oluyor. Gençlerimiz esrarkeş, eroinman oluyor. Ömürlerinin en güzel günlerini, gençliğini sokak başlarında, kötü işlerin peşinden koşarak tüketiyor. Neticesi ya cezaevidir, ya hastanedir veya bir musibettir. Bütün bunlardan dolayı neslimizin kurtuluşu, gençliğimizin güzel bir geleceği için evlatlarımızın hem kendilerine hem anne ve babalarına, hem de topluma faydalı olabilmelerinin ilk şartı mutlaka Kur`an-ı Kerim`i, İslam`ı öğrenmekten geçiyor."

"İslami terbiye alan çocuk kendisine, ailesine, topluma faydalı olur"

Anne ve babalara çağrı da bulunan Şimşek, "Okullar kapandı diye ne olur evlatlarımızı sokakta bırakmayalım. Onları camilerimize gönderelim, Kur`an dersine teşvik edelim, onların üzerinde duralım, camiye gidip gitmediklerini takip edelim. Sadece yaz döneminde değil, bütün bir dönemde çocuklarımız Kur`an öğrenmeye çalışsınlar, camiye gitmeyi, namaz kılmayı öğrensin, ibadet yapmayı öğrensin. Böyle bir ahlakla büyürse bir çocuk, hem kendisine, hem ailesine, hem topluma faydalı bir evlat olacaktır." diye konuştu.

"Çocuklarımıza dinlerini öğrenmenin yolunu açalım"

Çocuklara sahip çıkılması gerektiğini belirten Şimşek, "Evlatlarımızı camiden uzak tutmayalım. Camilerdeki yaşları da tavsiyem; gelen çocukları gürültü yapıyor, camiyi kirletiyor, oyun oynuyor diye sakın camilerden kovmayalım, onları camilerden çıkarmayalım. Bugün bu çocukların ufak tefek yaramazlıklarına sabredemezsek, yarın bu çocuklar genç ve yetişkin olacak, daha büyük bir zararla karşımıza çıkacaklarından şüphemiz olmasın. Güzel bir yarına, iyi bir nesle, faydalı bir gençliğe sahip olmak istiyorsak çocuklarımızın ufak tefek yaramazlıklarına sabredelim. Dinlerini öğrenmenin yollarını açalım." şeklinde konuştu.

"Devlet seferberlik ilan etmeli, camilerimiz çocuksuz, Kur`an-sız kalmamalıdır"

Konuşmasının sonunda Şimşek, şu ifadeleri kıllandı: "Devletimizde bu seferberliği ilan etmelidir. Seydalarımız da bu hususta fedakârlık yapmalıdır. Zamanlarını çocuklara ayırmalıdır. Bu çocuklarımızın kurtuluşuna hep beraber yardımcı olmalıyız. Bunu her zaman yapmalıyız. Camilerimiz her zaman çocuklarımızla dolmalıdır. Camilerimiz çocuksuz, Kur`an-sız kalmamalıdır. Ders verilmeyen cami, fonksiyonunu yerine getirmeyen bir camidir. Bütün bu hassasiyetleri gözeterek, çocuklarımızı camilere teşvik edelim." (M.Fatih Akgül-İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir