• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Vanlı Kardeşlerimizi Yalnız Bırakmayalım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Batman`da faaliyetlerin sürdüren Batman Mustazaf-Der, Van da yaşanan depremler nedeniyle Vanlı vatandaşları yalnız bırakmadı. Van köyleri başta olmak üzere birçok ziyaretlerde bulunan dernek üyeleri iki grup halinde sırasıyla Çölpan, Sağlamtaş, Çakırbey, Akçaören, Yemlice(Zorova) ve Ocaklı köyleri ile birçok ev ziyaretinde bulundular.
Van Adeta Hayalet Kente Bürünmüş
Kendileriyle görüştüğümüz dernek üyelerinden Hacı Süleyman Yarar, bizimle Van`da ki izlenimlerini paylaştılar. Yarar, duygularını şu şekilde dile getirdi: "Van dışarıdan duyduğumuzdan daha kötü bir durumda. Adeta Van hayalet kent görünümüne bürünmüş. Vanlı olan binlerce vatandaş kendi evini, işini terk etmiş. Gördüğümüz kadarıyla Van`ın yüzde 80`ni bu yerleri terk etmiş. Yaşanan bu durum Van durumunun kötü bir hal aldığını gözler önüne seriyor."
 
"Her Musibet Her İnsan İçin Farklı Manalar İçerir"
Van`da yaşanan bu musibetin birçok nedeninin olduğunu vurgulayan Yarar, "Her musibet her insan için farklı manalar içerir. Van`da yaşanan depremde de birçok hikmetler ve ibretler vardır. Bunlardan bir tanesi, Allah burada bir takım insana bu depremle ceza vermiştir. Bir takım insana Allah kendi tarafından şefkat tokatı vurmuştur. Bu depremle Allah, müminlere ise, tekrar kendilerine gelmelerini sağlamış, imanlarına iman katmıştır. Burada en büyük ders Müslümanlar için azim ve gayret olmuş ve çalışmalarını artırmalarını istemiştir." diye konuştu.
 
"Yaşanan Depremi Bir İmtihan Olarak Gördüklerine Şahit Olduk"
Böyle musibetlerle birlikte kendimize çeki düzen vermemiz gerektiğini vurgulayan Yarar, "Rabbimize karşı sorumluluklarımızı yerine getirmemiz lazım. Kendimizi kontrol altına almamız, şeytanın ve nefsin isteklerine uymamamız lazım" diye uyarıda bulundu. Ayrıca Yarar, "Vanlı vatandaşları ziyaretlerimiz esnasında dikkatimizi çeken olumlu davranışların yaşandığını gördük. Bunlardan biri, vatandaşların bu depremden şikâyetçi olmadıklarını, yaşanan depremi birer imtihan olarak gördüklerine şahit olduk. Dışarıdan gelen misafirlere karşı cana yakın tavırlarında en ufak bir değişme olmamış. Bunlar olumlu yönde davranışlardır." dedi.
Vatandaşlar Devletin Daha Duyarlı Olmasını İstiyorlar
Vatandaşların bir takım isteklerinin olduğunu belirten Yarar, "Vatandaşların hem maddi hem de manevi istekleri var.Vatandaş maddi ihtiyaçlarına karşı hem devletten hem de Sivil Toplum Kuruluşlar (STK)`dan tarafından kendilerine yardım elini uzanmasını istiyor.Özellikle Devletin bu konu da daha duyarlı olmasını istiyorlar.Ziyaret ettiğimiz bazı köylerde bulunan vatandaşların bu konu da birçok şikayetleri var. Bazı köylerde vatandaşların şu ana dek yardım yapılmadığını belirten vatandaşlar var. Çoğu köylerde bulunan vatandaşların hala barınma sorunu halledilmiş değil. Devletten ziyade STK`ların yardım yaptıklarını vurguladılar. Bir an önce bu sorunların halledilmesi lazım." dedi.
 
Rahmeteli`nin Çalışmaları Vatandaşın İhtiyaçlarına Cevap Verecek Şekilde…
Rahmeteli Gıda Bankası Derneği`nin çalışmalarına değinen Yarar, "Dernek, çalışmalarını organizeli bir şekilde ve uyum göstererek yapıyor. Çalışmalarını yerinde gördük. Çalışmaları vatandaşın ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde… İleriye dönük maddi ve manevi çalışmaları var. Ki, zaten bu vatandaşların manevi desteğe çok ihtiyaçları var. Rahmeteli Gıda Bankası Derneği olarak, kendi ellerinden geldiği kadarıyla bunu yapıyorlar. Tüm duyarlı vatandaşların bu konuda duyarlı olmaları gerekir." diye vurguladı.
Vanlı Kardeşlerimizi Yalnız Bırakmamalıyız
Son olarak belirli uyarılarda bulunan Yarar, şunlara değindi: "Vanlı vatandaşlara yönelik destek ziyaretlerine devam edilmeli. Tüm Müslümanlardan Vanlı kardeşlerimizi yalnız bırakmamalarını istiyoruz. Buralarda çoğu yerlerde misyonerlerin belirli faaliyetlerde bulunduklarını duyduk. Böyle bir hadisenin yaşanması bizim için birer utanç verici bir durum olduğu kadar, bizim için birer kayıptır. Müslümanlar olarak bunlara izin verilmemeli, Vanlı kardeşlerimizi bunlara kurban etmemeliyiz" diyerek uyarılarda bulundu.
 
Burhan Teke-İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir