• DOLAR 32.282
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2402.465
  • ...
Muş'ta dilencilere yönelik operasyon
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayı dolayısıyla kent merkezindeki dilenci sayısının artış gösterdiğini söyleyen zabıta ekipleri, cami önleri, kavşak ve kaldırımlarda dilenenlere yönelik operasyon düzenledi.

Operasyonda yakalanan dilencilere 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 33. maddesi gereğince yasal işlem ve cezai işlem uygulanarak üzerlerinde tespit edilen paralara da el konuldu.

Kent dışından geldikleri belirtilen dilencilerin, vatandaşların dini duygularını istismar ettikleri gerekçesiyle il dışına gönderildi.

Öte yandan dini duyguları istismar edenlerin yanında gerçekten ihtiyaç sahibi olanların da bulunduğunu dile getiren vatandaşlar, kurunun yanında yaşın da yandığını belirterek, yerini yurdunu terk edip savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli mültecilerin durumuna işaret ettiler.

Belediyenin bu muhtaçlara sahip çıkmadığını ifade eden vatandaşlar, ihtiyaç sahiplerinin mağdur edilmemesi gerektiğini ve kimsesizler için kent merkezinde iftar çadırlarının kurulması gerektiğini vurguladı. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir