• DOLAR 32.585
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2459.926
  • ...
Batman'da çocukların eserleri sergilendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen Batman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde yürütülen 'Sokak Yıldızları-5 Projesi' kapsamında çocukları sokak riskinden korumak, yetenekli oldukları alanlarda becerilerini geliştirmek ve sosyal uyumlarını arttırmak için çeşitli eğitimler verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, sokakta çalışan, çalıştırılan ve risk altındaki çocukları eğitim, spor, sosyal, kültürel ve sanatsal aktiviteler ile sokak riskinden korumak, onların ilerideki eğitim-öğretimlerine, sosyal ve kültürel gelişmelerine katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirttiler.

Verilen eğitimler kapsamında çocukların 6 aylık içinde yapmış oldukları el sanatları ve ebru çalışmalarını Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü nedeniyle Batman Park AVM'de sergilendi.

Batman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdulbaki Gümüş konuşmasında "12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü gibi anlamlı bir günde projemiz kurslarına devam eden risk altındaki çocuklarımızın 6 aylık gibi kısa bir süre içinde yapmış oldukları el sanatları ve ebru çalışmaları Batman Park AVM’de sergilendi. Yapılan sergiye halkın yoğun katılımı olmakla beraber,  ailelere sokak riskleri konusunda bilinç kazandırmak, toplumda duyarlılık sağlamak, ayrıca çocuklara sokak yaşantısının olumsuz etkileri konusunda iç görü kazandırarak ahlaklı, topluma ve kendine yararlı bireyler olarak yetişmeleri, olumsuz kişi ve grupların etkisinden korunmaları amaçlı bir çalışmadır." diye konuştu. (İLKHA) 



















Bu haberler de ilginizi çekebilir