• DOLAR 32.445
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2442.632
  • ...
Yıkılmak üzere olan okul duvarı tehlike saçıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl merkez Alatepe(Arçuk) köyünde yeni yapılan okul duvarının yılıkmak üzere olduğunu söyleyen köylüler, facia yaşanmadan gerekli önlemlerinin alınmasını istedi.

150 haneli Alatepe köyünde, yıkılmak üzere olan okul duvarı, öğrencilerin oyun oynayacağı oyun parkı ve halı sahanın bulunmadığı belirten köy sakinleri, köyde eğitim veren öğretmenler için de lojman yapılmasını istediler.

"Duvar çökerse facia olabilir"

Köy okulunun yeni yapılan bahçe duvarlarının yıkılma tehlikesinin olduğunu söyleyen köy sakinlerinden İdris Kızgın, "Duvar geçen yıl ilkbaharda yapıldı aradan daha bir yıl geçmesine rağmen sağlam yapılmadığı için her an yıkılabilir. Duvar çöktü çökecek, çünkü bu davarın temeli yok temeli olmadığı için yan yattı her an çökebilir. Öğrencilerin oyun oynacağı oyun parkı olmadığı için devamlı burada oyun oynuyor. Çocuklarımızdan endişe ediyoruz. Allah korusun duvar çökerse facia olabilir. Gördüğünüz gibi duvarın etrafı taş ve toprakla çevrili kötü bir görüntü oluşturuyor, temizlemeye kalkarsak temeli olmayan duvar hemen çöker. Duvarın tehlike saçtığını gerekli yerlere bildirmemize rağmen gelip yapan yok." dedi.

“Düzeni olan bir öğretmen iyi ve kaliteli bir eğitim verir”

Köyde yaşanan sorunlara değinen köylülerden Rıfat Kızgın ise “Bizim köy okulunda 6 öğretmen arkadaş kalıyor. Kalacakları lojmanları da yok. Gördüğünüz gibi ufacık bir yer var o da yıkık ve dökük durumda.  Burada kalan öğretmenlerimize lojman istiyoruz. Bizim köyümüz Bingöl merkezden 20 km uzaklıkta bir köy. Özelikle öğretmen arkadaşların kışın zor şartlarında il merkezine gidip gelmeleri çok zor oluyor. Yetkililer buraya öğretmen arkadaşların kalabileceği bir lojman yapsalar iyi olur. Burada kalan ve düzeni olan bir öğretmen iyi ve kaliteli bir eğitimde verir.” şeklinde konuştu.

“Tehlikeli yerde oyun oynuyoruz”

"Köyde park ve oyun oynayacak yerimiz yok." diyen Ö. Hasan Kolaman, "Köyümüze halı saha istiyoruz. Her kes gibi bizimde oyun oynamak istiyoruz. Şu an oyun oynadığımız yer okul duvarının hemen altı. Bu duvarda tehlikeli her an çökebilir, Allah korusun. Her yer taş toprak dolu uygun olmayan bir yerde oyun oynuyoruz, birçok öğrenci burada oyun oynuyor bu duvarda çökmek üzere başka oynayacak yerimiz de yok.” diyerek yetkililerden kendilerine oyun sahasının yapılmasını istediler.

Köyde okuyan öğrencilerden Arda Toğaç, Berkan Kısak ve diğer arkadaşları yetkililere seslenerek, köylerinde oyun oynayacakları park, halı saha ve benzeri yelerinin olmadığını yetkililerin taleplerine karşılık vermesini istediler. (Nihat Kanat-İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir