• DOLAR 32.462
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2440.948
  • ...
Muş`un eğitim seviyesi yükseliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2015-2016 Eğitim Öğretim yılı TEOG Sınav sonuçları ile ilgili Muş Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan bir açıklama yaptı. Arslan açıklamasında; ‘`TEOG Sınavında da geçen yıl 52.99 olan İl ortalamamız bu yıl 55,31`e çıkmıştır. Türkiye ortalaması arasındaki fark 4,54`ten 3,59`a düşürülmüştür. Aradaki fark azaldıkça Muş`un sıralaması yükselmektedir.`` İfadelerini kullandı.

Arslan, etkin denetim ve kontrol ile, idareci ve öğretmenlerin gayreti sayesinde önemli artışlar kaydedildiğini belirttiği açıklamasında, eğitim-öğretim yılı başında okul müdürleri ile yaptıkları toplantılarda her okula ve her ders öğretmenine  hedef belirlediklerini ifade ederek, ‘` Tüm okullarımıza giderek öğretmenlerimiz ile toplantılar yapıp moral ve motivasyonlarının en üst düzeyde olmasını sağladık. Okullarda ücretsiz açtığımız hazırlayıcı ve tamamlayıcı kurslar ile yaptığımız deneme sınavları, öğrencilerin kitap okumaya yönlendirilmesi akademik başarının artmasında önemli etkenlerdir.`` dedi.

Bölgede yaşanan olumsuzluklar bazı ilçelerdeki eğitimi olumsuz yönde etkiledi

Milli Eğitim Müdürü Arslan; “Bölgemizde yaşanan olumsuzluklar bazı ilçelerimizde eğitimi olumsuz yönde etkilemiş, istenen başarı seviyesine ulaşılamamış, dolayısıyla Türkiye ortalamasını yakalayamamıştır. Eğitim uzun soluklu bir süreç olduğundan, Türkiye ortalamasına 2 puanlık bir yaklaşma önemli bir başarıdır. Amacımız önümüzdeki yıl aradaki farkı kapatarak Muş eğitiminin hak ettiği yere gelmesini sağlamaktır.`` şeklinde konuştu.

Muş İlinde TEOG Sınavında   Melikşah Ortaokulu öğrencisi Ali Kemal Sipahi, Yavuz Selim Ortaokulu öğrencisi Zeynep Er ve Varto Çaylar Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencisi Ezgi Beytaş tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincileri arasına girdiklerini belirten Arslan; “Derece yapan öğrencilerimizi kutluyorum .2015-2016 eğitim-öğretim yılında sağlıklı ve başarılı bir yıl geçirmemizde, başta Valimiz Sayın Seddar Yavuz olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara, idareci, öğretmen ve tüm velilerimize teşekkürlerimi sunar, öğrencilerimize başarılar dilerim.`` dedi.  (Ayetullah Tarhan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir