• DOLAR 34.279
  • EURO 37.673
  • ALTIN 2919.329
  • ...
Öğrencilere "Sosyal Güvenlik Elçisi Belgesi" verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından kayıt dışı istihdamla mücadele ve sosyal güvenlik bilincinin artırılması amacıyla düzenlenen seminerlerde başarılı olan öğrencilere “Sosyal Güvenlik Elçisi Belgesi” verildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan SGK Batman İl Müdürü Alaettin Ökten, kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda kurum olarak yürüttükleri çalışmaların başında kamuoyunda sosyal güvenlik bilgi ve bilincinin artırılması çalışmaları olduğunu söyledi.

Bu çerçevede kurum olarak birçok çalışma yürüttüklerini hatırlatan Ökten, “Bu çalışmalarımızdan bir tanesi de “Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki II" adlı projedir. Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen bu proje kapsamında, toplumun ilgili kesimlerinin sosyal güvenliğin önemi ve kayıt dışı istihdamın olumsuz etkileri konularında bilgilendirilmeleri ve bilinçlendirilmeleri amaçlanmıştır. Milli Eğitim Müdürlükleri ile işbirliği yapılarak ilimizde bulunan ilkokullar arasından belirlenen okulların 3'üncü sınıflarına yönelik bilinçlendirici faaliyetler yapıyoruz.” dedi.

Gerçekleştirilen faaliyetlerde belirlenen hedef kitlelerden bir tanesinin de ilkokul öğrencileri olduğunu vurgulayan Ökten, “Proje kapsamında ülke genelinde olduğu gibi Batman il ve ilçelerinde de ilkokullarda bilinçlendirme çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Bu faaliyetlerde sınıflarda KİTUP II Projesi kapsamında sosyal güvenliğin önemini çocukların yaşlarına uygun bir şekilde anlatılmaktadır. İlkokul 3. sınıf öğrencilerine başarı düzeylerine göre “Sosyal Güvenlik Elçisi Belgesi” verdik. Proje kapsamında okullar ziyaret edilerek, çocuklara sosyal güvenliğin önemi anlatıyoruz.” (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir