• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
"Düşük maliyetler için dünyamızı karartmayalım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“Gözlük takarken gözünüzden olmayın” diyerek  sahte gözlüklere dikkat çeken optisyenler, özellikle seyyar tezgâhlarda satılan gözlüklere halkın dikkat etmesi gerektiğini belirterek, sertifikalı ve belgeli gözlük alınması tavsiyesinde  bulundu.

Güneş gözlüğünün yaz mevsiminde gözleri zararlı ışınlara karşı koruduğunu belirten optisyenler, işportadan alınan gözlüklerin, gözlere faydadan çok zarar verdiğine dikkat çekti.

Konu ile ilgili İLKHA'ya açıklamalarda bulunan Optisyen Eşref Kaya, optik numaralı gözlük kullanımı gibi, güneş gözlüklerinin de önemli olduğuna dikkat çekerek, "Bölgemizdeki aşırı ve zararlı ışıklardan korunmak çok önemlidir. Gözlüklerin seyyar satıcılardan veya resmi bir işlevi olmayan yerlerden alınmaması gerekir. Alınan gözlük camları ultraviyole (UV) ışınlarına duyarlı olan gözlükler, en az 100 TL’den başlıyor. Sağlıklı olan her insan, dünyanın en zengin insanıdır. Vatandaşlar gözlük konusunda göz hekimlerine riayet etmelidir bu kendi sağlıkları  için çok önemlidir." dedi. 

Gözlük kullanıcılarına uyarıda bulunan Kaya, "Optik mağazaları ve optisyenlik müesseseleri dışından alınan optik ve güneş gözlükleriyle gözlerin sağlığıyla oynanılıyor. Fakat toplum olarak bunun bilincine henüz varmamışız. Bu yüzden yetkili satıcı ve kurumlar dışında kesinlikle optik ve güneş gözlüklerinin alınmasını tavsiye etmiyoruz. Optik mağazaları dışından alınan gözlükler gözümüze getireceği zararların geri dönüşü olmayabilir. Gözlük kullanıcıları bundan dolayı daha duyarlı ve titiz davranmaya davet ediyoruz. Düşük maliyetler için gözümüzden olmayalım, dünyamızı karatmayalım."şeklinde konuştu.

Gözlük kullanımıyla ilgili Kaya, şu tavsiyelerde bulundu:

- Öncellikle, gözlüğü taktığınızda gözünüzü bulanmamalı. Eğer bulanıyorsa camın kalitesiz olduğu kesindir.

- Cam rengi her yerinde ayni olmalıdır. Bazı yerleri koyu, bazı yerleri açıksa, o gözlüğü satın almayın. Bir rengin en koyusundan açığına doğru giden renk spektrumu söz konusu ise durum değişir. Bu türü tercih ettiyseniz, cam renginin üstte koyu, altta açık olmasına dikkat edin.

- Güneş gözlüklerinin üzerinde, mor ötesi ısınları kestiğine dair bir tescilin olması gerekir. Sağlık Bakanlığı, tüm güneş gözlükleri için sertifika mecburiyeti getirmiştir. Satın alırken gözlüğün sertifikasını mutlaka isteyin.

- Numaralı gözlük kullananlar, güneş gözlüğü almadan önce mutlaka göz hekimlerine danışmalıdır.

- Güneş gözlüğünü temizlemek için kâğıt mendil yerine kuru ve pamuklu bir bez kullanılması gerekir. (M.Sait Çelik - İLKHA) 



























Bu haberler de ilginizi çekebilir