• DOLAR 34.249
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2912.834
  • ...
Gaziantep'te 'Dünya Müslüman Gençlik Haftası' etkinlikleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

'Dünya Müslüman Gençlik Haftası' münasebetiyle Gaziantep’te düzenlenen etkinliklerle ilgili bilgi veren İdealist Gençler Topluluğu Başkanı İbrahim Kızılçınar, sabah namazı buluşmaları başta olmak üzere, bilgi yarışması, gençler arasında futbol turnuvası ve seminerler düzenlediklerini söyledi.

Belli çevrelerin sürekli olarak sadece yozlaşan gençliği ön planda tutarak, İslam ümmetinin umudunu yitirtmeye çalıştığını belirten Kızılçınar, ‘Dünya Müslüman Gençlik Haftası’ kapsamında gençlerin biraz daha İslam ümmetine umut olması adına bu tür etkinlikler yaptıklarını söyledi.

Kur’an Nesli Platformu tarafından her yıl   1-8 tarihlerini kapsayan Haziran ayının ilk haftasının     ‘Dünya Müslüman Gençlik Haftası’ olarak ilan edildiğini hatırlatan Kızılçınar, “  Malumunuz birileri Müslümanların günlerini, haftalarını ve aylarını teker teker geri alarak bu halkı yozlaştırdılar. Yılbaşı programları adı altında gençlerimizi günahlara bulaştırdılar. Maalesef okullarda mezuniyet törenleri adı altında İslami kimliği olan aileler dahi bu aldatmaca günahlara bulaştırıldılar. Bu ve buna benzer günler ile Müslümanların günleri, haftaları ve ayları teker teker geri alındı.” dedi.

İslam gençliği üniversitelerde ve liselerde gümbür gümbür geliyor

Kızılçınar, “Biz de Müslüman gençler olarak elimizden alınan günlerimizi geri almaya çalışıyoruz. Ocak ayında birileri yılbaşını kutlarken, biz Mekke’nin Fethini kutluyor.   Neden ‘Dünya Müslüman Gençlik Haftası’? Birincisi, birileri sürekli yozlaşan gençliği ön planda tutarak, İslam ümmetinin umudunu yitirtmeye çalışıyor. Sanki sürekli gençlik batının izinde gidiyor gibi bir izlenim vermeye çalışıyorlar. Halbuki bu böyle değil. Biz inanıyoruz ki, İslam gençliği üniversitelerde ve liselerde, gümbür gümbür geliyor. ‘Dünya Müslüman Gençlik Haftası’ kapsamında gençlerimizin biraz daha İslam ümmetine umut olması adına bu tür etkinlikler yapıyoruz. Bununla beraber ‘Dünya Müslüman Gençlik Haftası’nda gençlerimizi helal dairesi içerisinde eğlenebileceklerini gösteriyoruz.” ifadelerini kullandı.

2016 yılında yaptıkları etkinliklerle ilgili de bilgi veren Kızılçınar, “15’e yakın lise arasında bir bilgi yarışması düzenledik. Elhamdülillah güzel geçti. Birinci ve ilk üçe giren kardeşlerimize kitap seti hediye ettik. Bununla beraber pazar günü yaklaşık 6 camide sabah namazı buluşmaları yaptık. Sonrasında mezarlık ziyaretlerimiz oldu. Sonrasında bir seminer ile haftamızı noktaladık. Bu şekilde ‘Dünya Müslüman Gençlik Haftası’ etkinliklerini tamamladık.”şeklinde konuştu.

Ramazanı hayatımızda bir dönüm noktasına dönüştürmemiz gerekiyor

Kızılçınar, son olarak Ramazan ayı ile ilgili gençlere bazı tavsiyelerde bulunarak, “Ramazan ayını çift kapılı bir hana benzetmek gerekiyor. Özellikle gençlerin hanın bir kapısından elleri boş giriyorken, diğer taraftan çıkarken de elleri boş çıkmamaları gerekir. Yani Ramazan ayının biz gençlere bir şeyler katması gerekiyor. Ramazan ayının bizleri manen güçlendirmesi gerekiyor. Sabah namazında mukabelelere iştirak ederek, akşamları aksatmadığımız teravihler ile derneklerde verilen iftar yemeklerine icabet etmek   gerekiyor. Peygamberimiz Ramazan ayının son on gününde itikafa giriyordu. Bizlerin de Resulullah’ın bu yönünü örnek alarak özellikle son on gününde, fakat öncesinde de Kur’an’ı Kerim, kitap ve ibadetler ile Ramazanı şenlendirmemizi  ve Ramazanı hayatımızda bir dönüm noktasına dönüştürmemiz gerekiyor.” diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir