• DOLAR 34.261
  • EURO 37.639
  • ALTIN 2912.131
  • ...
Can Laleler Çocuk Bahçesi'nden yılsonu etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Cami-Der bünyesinde faaliyet gösteren  Can Laleler Çocuk Bahçesi, 4-6 yaş aralığındaki öğrencileri için yılsonu etkinliği düzenledi. Düzenlenen etkinlikte, 27 öğrenciye 8 aylık eğitimin ardından karneleri ve başarı belgeleri verildi.

İpekyolu Merkez İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen etkinlik, minik bir öğrencinin okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Eğitimci Şermin Kaya, çocuk eğitiminde kreşlerden çok  aile rolünün daha büyük olduğunu söyledi.

Can Laleler Çocuk Bahçesi’nin temel amacının toplumda hızla artan kötülüklerin önüne geçmek olduğunu söyleyen Kaya, “İslami yaşam bizim hayatımızdan uzaklaştırıldığından beri, toplumlar içerisinde gayri İslami ahlak ve gayri İslami yaşamın boy verdiğini ve yaygınlaştığını görüyoruz. Bunun artık gençleri de aşıp çocukların seviyesine indirgendiği de hepimizin malumudur. Cami-Der bünyesinde bulunan Can Laleler Çocuk Bahçesi’nin temel amacı da toplum içerisinde artmış olan bu fuhşiyatın, kötülüklerin ve günahların önünü alabilmektir. Burada yeni bir nesli tekrardan İslami bir bakış açısıyla inşa edebilmek için,  kendi üzerimize düşen görevi yerine getirerek çocuklarımızı İslami bilinçle yetiştirmeye katkıda bulunmaktır.” dedi. 

“Çocuk eğitimi son derece önemli bir husustur”

Güzel ahlakı öncelikle ebeveynlerin yerine getirmesi gerektiğini belirten Kaya, çocuk eğitimin son derece önemli olduğuna dikkat çekerek,  “İslam’ı kendi hayatımıza yerleştirmek istediğimizi, gençlerimizi, çocuklarımızı İslam yolunda yetiştirmek istediğimizi sürekli dillendiriyoruz. Ancak bizler dillendirdiğimiz bu İslami yaşamı çocuklarımızın hayatına ne kadar yansıtabiliyoruz. Bizler Efendimizin (sav) hayatından görüyoruz ki, İslami bir hayat insanın kişiliğinde somut bir şekilde görünmediği müddetçe, sözlü olarak beyan ettiğimiz şeyler hiçbir şey ifade etmeyecektir. Efendimiz (sav) Kur’an’ı kendi şahsınde somutlaştırmıştır. Bizler de onun takipçisi olarak, o sözlü olarak ifade ettiğimiz şeyleri kendi yaşamımıza da yansıtmak zorundayız. Çocuk eğitimi son derece önemli bir husustur. Ancak bunu biliyoruz ki tek ayaklı, tek basamaklı bir koldan yürütülecek bir şey değildir.” diye konuştu.

“Ailenin çocuk üzerindeki etkisi daha büyüktür”

Çocuk eğitiminde ailenin rolünün son derece önemli olduğunu vurgulayan Kaya, “Elbette ki çocuk eğitiminde eğitim kurumlarının, eğitim yuvalarının son derece önemi büyüktür. Ailenin çocuk eğitimi üzerindeki etkisi son derece önemli ve beklide çocuk eğitimini veren yuvalardan, eğitim kurumlarından önceliklidir. Anne ve babalarımıza daha çok görev düşmektedir. Öncelikle bizler İslami hayatı, Peygamberin (sav) sünnetini kendi hayatımızda somut bir şekilde çocuklarımıza, yuvalarımızda yansıtabilmeliyiz. Ailesi İslami bir renk taşımayan, yuvası İslami kokuyu yansıtmayan bir ebeveynin çocuğunun İslami bir şahsiyetle yetişmesini bekleyemeyiz.” ifadelerini kullandı.

“Yuvalarımız İslam’ın rengi ile renklenmelidir”

Kaya, son olarak şu ifadeleri kullandı:

“Eğer bizler yeni bir nesil yetiştirmek istiyorsak, öncelikle İslami yaşamı kendi hayatımıza dâhil edeceğiz. Yuvalarımız İslam kokmalı, yuvalarımız İslam’ın rengi ile renklenmelidir. Bizler bir teflon tavayı metal bir kaşıktan koruduğumuz gibi, çocuklarımızı zamanın kirlerinden, haramlarından, sözlü ve diğer davranışsal anlamda, çağımızın bize getirdiği fitnelerden muhafaza edebiliyor muyuz acaba? Bizler hanımlar olarak ev eşyasına dikkat ettiğimiz gibi, evimizi günlük olarak temizlediğimiz gibi çocuklarımızın kalp ve şahsiyet temizliğine dikkat ediyor muyuz? Günlük olarak evimize Kur’an sesleri yankılanıyor mu? Bizler Kur’an’ı günlük olarak kendi aramızda istişare ediyor muyuz? Günlük olarak bir program seyrettiğimiz gibi belirli programları günlük, haftalık takip ettiğimiz gibi bizler Allah’ın ayetlerini de takip edebiliyor muyuz? Ne zaman ki bizim evlerimiz Kur’an ile yeniden dirildi, ne zaman bizim evlerimiz Kur’an la yeniden şenlendi, işte o zaman bizim çocuklarımız yeniden İslami bir nesil olacak.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından, miniklerin okudukları ilahiler, şiir ve sergiledikleri oyunlarla devam eden etkinlik, çocuklara karnelerinin verilmesiyle sona erdi. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir