• DOLAR 32.339
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2393.414
  • ...
"Ramazan ayında muhtaç aileler unutulmamalıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayının rahmet, bereket ve mağfiret ayı olduğuna dikkat çeken Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Ramazan ayının ibadet ayı olmasının yanı sıra yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu ve bu ayda yardıma muhtaç ailelere infak edilmesi gerektiğini söyledi.

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Ramazan ayında verilen zekât, fitre ve sadakalarla ilgili İLKHA`ya değerlendirmelerde bulundu.

Çelik, zekâtların ve sadakaların verildiği bu ayda Müslümanları hayır ve hasenat işlemeye, fakir ve yoksulu gözetmeye yöneltir. Bu ay yapılan infakların mükâfatı da diğer zaman dilimlerinde kat kat fazlasıyla verilen bir ay olduğunu söyledi.

Müslümanlar olarak çabuk geçecek olan bu ayın manevi bereketi ve zenginliğinden olabildiğince faydalanılması gerektiğini belirten Çelik, “Ramazan ayı sınırlı bir aydır. Bu sene Ramazan 29 gün çekiyor. Nasıl ki, sayılı günler çabuk geçiyorsa Ramazan da o heyecanıyla, sahuruyla, iftarıyla, gündüzleri mukabelesiyle ve gece teravihiyle derken nasıl geçtiğini fark etmiyoruz. Biz Müslümanlar olarak çabuk geçecek bu ayın manevi bereketinden, manevi zenginliğinden olabildiğince faydalanarak geçirmemiz gerekir.” dedi.

"Teravihe önem vermeliyiz"

Müslümanların bu ayda teravih namazına da önem vermesi gerektiğini ifade eden Çelik, şöyle devam etti:

“Teravihlere önem vermeliyiz. Evet, belki geceleri yorgun oluyoruz. Fakat Ramazan'ın dışında da bir teravih yoktur. Peygamberimiz, ‘Kim Ramazan teravihi inanarak ve sevabını Allah'tan umarak kılarsa onun geçmiş günahları bağışlanır ve geceyi ibadetle geçirmiş gibi sayılır` diye buyuruyor. Ramazan yaz günlerine denk geliyor Rabbim sabrını verecektir inşallah. Ramazan'ın bizim halkın nazarında kendine has bir sabrı ve kolaylığı vardır. Rabbim kolaylıkla, sağlıkla ve afiyetle oruç tutmayı tuttuğumuz oruçları da rızasına uygun bir şekilde kabul etmeyi nasip eylesin. Ramazan ayı aynı zamanda; Kur`an, ibadet, zekât, fitre, yardımlaşma, dayanışma, sorma, soruşturma, arama ve bulma ayıdır. Bütün bunları da ihmal etmememiz gerekiyor. Ramazan ayı insanların en çok sosyalleştiği bir aydır. Kardeşlik duygusunun en çok yaşandığı bir aydır. İnsanların en çok bir araya geldiği aydır. İnsanların en çok cömert davrandığı bir aydır. Bu ay yapılan infaklar, diğer zaman dilimlerinde kat kat fazlasıyla verilen bir aydır."

"Bu ay terbiye ayıdır"

Çelik, “Ramazan ayı içerisinde Kur`an`ı Kerim'in inzal olmaya başladığı Kadir gecesi vardır. Bu gece bir ömre bedel gecedir. Onun için feyzin, bereketin, lütfun, af ve mağfiret ile rahmetin saçıldığı bir aydır. Bu aydan bol bol istifade etmeliyiz. Bunun için tembelliğimizi biraz kırmalıyız. Ramazan ayı ebediyen ahret mahrumiyetine ve açlığına karşı bu dünyada bir nebze aç kalmak, açlığı hissetmek, verdiği nimetlerin kıymetini daha iyi bilebilmek, aç ve ihtiyaçların halinden anlama ayıdır. Bu ay bir terbiye ayıdır. Bu ay bir nefis eğitimi ayıdır. Ramazan bir tezgâhtır. Bizi alıyor cömertlik, tok gözlülük, sabır, kanaat, Allah`ın verdiği nimetleri ölçülü bir şekilde kullanma terbiyesinden geçiriyor.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir