• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Azmettiriciler, güvenlik görevlileri ve sorumlular da yargılanmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da 6-7 Ekim Kobani bahaneli saldırılarda PKK'liler tarafından Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün canavarca hisle katledilmelerine ilişkin 18'i tutuklu 41 sanığın yargılandığı davanın 6`ncı duruşması Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Mahkeme, Yasin Börü ve arkadaşlarının katil zanlılarının yargılandığı davayı 18 Ağustos tarihine erteledi.

Davayı takip etmek için Ankara Adalet Sarayı`na gelen HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, İLKHA`ya açıklamalarda bulunarak, davada azmettiricilerin ve olaya müdahale etmeyen kolluk görevlileri ile sorumlularının da yargılanması gerektiğine dikkat çekti.

“Azmettiriciler, güvenlik görevlileri ile sorumlular da yargılanmalı”

Davaya duyarlılık gösteren herkese teşekkür eden Yavuz, “Bizler de HÜDA PAR olarak davanın sonuna kadar takipçisiyiz. Zira 6-7 Ekim olaylarında katledilen kardeşlerimizin bir kısmı bizim üyelerimizdir. Parti yöneticilerimizi oluşturuyor. Başından beri söylediğimiz bir şey var, bu duruşmada da o eksikliği hissettik. İki husus açığa kavuşmadan bu davanın kamuoyunun vicdanında, mahşeri vicdanda nevşu neva bulacağına, adalet hissini uyandıracağına inanmıyoruz. Birincisi, bu halkın evlatlarını birbirine düşürecek bir şekilde bir İŞİD algısı oluşturarak, bu halkın evlatlarını birbirine düşüren ve katlettiren azmettiricilerin mutlaka davaya dahil edilmeleri gerekiyor. Kamuoyunun vicdanın tatmini ve adaletin tecellisi bakımından bu davanın olmazsa olmazıdır.” dedi.

Azmettiriciler gibi olaya müdahale etmeyen kolluk görevlileri ile sorumlularının da yargılanması gerektiğini söyleyen Yavuz, “İkincisi, o dönemlerde bu olayları önleyebilme potansiyeli olduğu halde olaylara bilerek veya bilmeyerek herhangi bir saikle müdahale etmeyen ve önlemeyen kolluk görevlilerin, sorumlularının da mutlaka soruşturmaya dahil edilmesi gerekiyor. Dolayısıyla bundan sonraki aşamalarda bu iki hususu göz önünde bulundurarak soruşturma derinleştirilmezse ve bu iki hususu da kapsayacak bir şekilde yürümezse davanın adaletle tecelli edeceğine dair ciddi şüphelerimiz olacaktır.” diye konuştu.

“HÜDA PAR olarak sonuna kadar davanın takipçisi olacağız”

Açıklamanın devamında Yavuz, şu ifadelere yer verdi: “Diliyor ve temenni ediyorum ki, Türkiye`nin yakın tarihindeki en kanlı ve vahşi olaylarından bir tanesi, bu iki hususta soruşturmaya dahil edilir ve böylelikle bir daha hiç kimsenin ne siyasette, ne de başka bir alanda böylesi bir katliama teşebbüs etmemesi için bu iki hususta soruşturmaya dahil edilerek adaletin tecelli edeceği ve sorumluların hak ettikleri en ağır cezalara çaptırılması yoluyla da bu dava neticelenir. Bu davaya hassasiyet gösteren herkese teşekkür ediyorum. HÜDA PAR olarak bizlerde sonuna kadar davanın takipçisi olacağız. Konuyla alakalı beklentileri, talepleri ve taleplerimizi paylaşacağız.” (M. Fatih Akgül/Hüseyin Temel-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir