• DOLAR 32.496
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2441.919
  • ...
`Yerinden yurdundan olmuş tüm kardeşlerimize sahip çıkalım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur`an Nesli Platformu Başkanı Mehmet Ali Altun, Ramazan ayı münasebetiyle yazılı açıklamada bulundu. Altun açıklamasında, “Yerinden, yurdundan olmuş tüm kardeşlerimizle, sadece memleketimizi değil, evlerimizi ve aynı zamanda sofralarımızı paylaşarak kucaklaşalım ve her daim Ensar ruhunu canlı tutalım.” vurgusunu yaparak yoksullara sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

“Bizleri bir Ramazan`a daha kavuşturan Allah`a hamdolsun.” diyen Altun, “Şüphesiz ki bu ay kendisinde Kur`an`ın indirildiği, Rabbimizin nihayetsiz merhametini cömertçe kullandığı rahmet ve bereket ayıdır. Ramazan ayı oruç ve namaz ayıdır. Evet, gerçekten de bir ömre bedel bereket ve kazanç fırsatıyla gelen, Rabbimizin rızasına daha kolay erişebilmenin anahtarı olan bir aydır Ramazan. Günahlardan arınmanın, nefsi dizginlemenin ve terbiye etmenin adıdır Ramazan. Rabbimizin bir ömre bedel kıldığı bulunmaz bir ganimet, kaçırılmaz bir fırsattır. Fakat maalesef her Ramazan bitiminde hakkını veremediğimizi düşünür ve biraz da hayıflanarak yaşarız bayram sevincini. Ömür de böyledir aslında, gelir ve geçer. Her ömrün sonunda bir pişmanlık vardır ve en iyi yaşayan bile aslında daha iyi yaşayabileceğini bilir.” dedi.

Bu ayda mazlum ve yoksullara daha fazla sahip çıkılması gerektiğini belirten Altun, “Kur`an Nesli Platformu olarak diyoruz ki; Bu kez rahmet ve mağfiret ayından daha bir güzel nasiplenelim. Hissemizi ziyadeleştirip, Kur`an`a daha bir sıkı sarılalım. İçin için ve yalvararak ümmet için, insanlık için Rabbimize dua edelim. Mazlum ve mahrumlara şefkat kanatlarımızı gererek ellerinden tutalım muhtaçların. Yerinden, yurdundan olmuş tüm kardeşlerimizle, sadece memleketimizi değil, evlerimizi ve aynı zamanda sofralarımızı paylaşarak kucaklaşalım ve her daim ensar ruhunu canlı tutalım. Kaç Ramazan, kaç ömür geçti ömrümüzden, hiç olmazsa bu kez hakkıyla vazifelerimizi ifa edip öyle erişelim bayrama. Elbette hakkını vermenin kolay olmadığını biliyoruz ama biz bu niyetle başlamalı ve bu niyetle sürdürmeliyiz. Bizi tutmalı tuttuğumuz oruçlar. Dünya ile bağlarımızı biraz daha gevşetip yüzümüzü rıza-i ilahiye çevirmeliyiz. Camilerimizi doldurmalı, mukabele halkaları ile canlandırmalı ve çocuklarımızla şenlendirmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Ramazan`ın Müslümanların içinde bulundukları durumdan kurtuluşa vesile olmasını dileyen Altun, “Bu vesileyle; Kur`an Nesli Platformu olarak tüm Müslümanların Ramazan ayını tebrik ediyor ve ümmetin kışını bahara dönüştürmeye vesile kılmasını yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz.” dedi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir