• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Başbakan Binali Yıldırım Erzincan`da konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından başlıklar:

Gözün aydın Erzincan, gönlün aydın ekmeğini yiyen suyunu içen bir evladın Türkiye'nin sorumluluğunu aldı. Her şey için size teşekkür ediyorum.

Can Erzincan'ın önünde Tüm Türkiye'ye söz veriyorum. Sizlere layık olmak dışında hiçbir davam yoktur. Al bayrağımızı en yükseklere çıkarmaya, terörü yok etmeye Allah'ın izniyle, sizlerin desteği ile azmettik, yemin ettik.

Erzincan candır, birliğin beraberliğin, kardeşliğin şehridir.Yeni görevimle birlikte, doğduğum bu topraklara, iklimi sert insanları mert insanların yaşadığı bu topraklara geldik. Yeni dönemde, üstlendiğim bu görevle ülkemize daha çok hizmetler yapacağız.

"SOYADIMIZ GİBİ İŞ YAPARIZ"

Görevi alır almaz Diyarbakır'a gittik, PKK'nın haince katlettiği vatandaşlarımızın ailelerini ziyaret ettik.Sonra İstanbul'a döndük. Fetihin 563. yılını coşkulu bir şekilde kutladık. İşte kongreyle onun arkasındaki bir haftadan bahsediyorum. Bu ülkede haftalarca bakanlar kurulu toplanamıyordu. İşte 65. hükümet en kısa sürede kurulup güven oyu alan bir hükümet. Soyadımız gibi iş yaparız biz.

"GELENEĞİ AYNEN DEVAM ETTİRDİK"

Daha sonra İzmir'e gittik. İzmir'in de bizim için bir anlamı var. Değerli kardeşlerim, İzmir'de başbakanlık görevini üstlendikten sonra ilk ziyaretimi oradaki hemşehrilerimle birlikte olarak gerçekleştirdim. Seçmenlerimizle buluştuk, onlarla kucaklaştık.

Türkiye'de hükümetler kurulunca ilk ziyaretini önce yavru vatan Kıbrıs'a yapar. Biz de ilk ziyaretimizi Kıbrıs'a yaptık, 78 milyon kardeşimizin selamını götürdük. Kıbrıs'tan geldik ayağımızın tozuyla can Azerbaycan'a gittik. Türkiye hükümetinin Azerbaycan'a selamını götürdük. Ve biz sizinle gurur duyuyoruz. İşte şimdi buradayım, işte şimdi evimdeyim. Şimdi, Erzincanlı hemşehrilerimin yanındayım. Çok değerli hemşehrilerim, biz sizinle gurur duyuyoruz.

Değerli kardeşlerim, biliyorsunuz AK Parti iktidarının bir özelliği var. Biz gittiğimiz yere, eli boş gitmeyiz. Hele hele, ata yurduna, can Erzincan'a eli boş gelinir mi? Bugün, hem hasret giderelim hem 188 eseri gençlerimize kazandırdık onun açılışını yapalım dedik. Onun için karşınızdayız. Erzincanımıza yeni yeni hizmetlerin hayırlı olmasını diliyorum. Bu hizmet ve eserlerin burada bittiğini düşünmeyin. Daha nice nice hizmetleri yapar mıyız? Sizin duanız ve desteğiniz arkamızda olduğu müddetçe bize havada da, karada da, denizde de ölüm yok!

"BİZ SADECE YARADANIN ÖNÜNDE EĞİLİRİZ"

Biz, gençler, biz sadece yaradanın önünde eğiliriz, başka türlü eğilmeyiz. Bugün, tutarı 200 milyonu geçen 188 eserin açılışını yapıyoruz. Devlet hastanesinden dersliklere, çevre yolundan sulama tesislerine, içme suyu tesislerinden lojmanlara kadar yaptığımız bu eserler sizlere hayırlı uğurlu olsun. Eğitim, sağlık, emniyet, köylere yönelik hizmetlerimizi iki yıl gibi kısa bir sürede tamamladık.

Türkiye'nin her bölgesinde yaptığımız açılış törenleriyle bunun şevkini çokça yaşadım. Ancak bugün, farklı bir heyecan farklı bir mutluluk yaşıyorum. Çünkü memleketimdeyim, canlarımın arasındayım. Türkiye'nin Başbakanıyım ama her şeyden önemlisi Erzincan'dayım. Erzincan'ımıza kazandırdığımız farklı bir mutluluk, farklı bir duyguyu bugün sizlerle yaşıyorum. Bir kez daha bu eserlerin yapılmasında emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Durmak yok, yola devam!

Kardeşlerim, gelin, şimdi biraz da yeni yatırımları konuşalım. Eğitim alanında 13 tane yeni eseri Erzincan'a kazandırdık. 2 yeni lise, az önce açılışını gittim yaptım, 40 imam hatip lisesi çok güzel olmuş! Yurduyla, spor salonuyla sizlere layık olmuş kızlar, tam da sizin istediğiniz gibi olmuş. İlköğretim okulu, 5 anaokulu, 200 yataklı yurt, laboratuvarlar, bilgisayarlar... daha neler neler...

"ARTIK IMF'YE BORÇ VEREN BİR TÜRKİYE VAR"

2001 yılında neler olduğunu hatırlayın. Bir günde krizlerle Türkiye'nin ne hale geldiğini hatırlayın. Yazar kasaların havada uçuştuğu dsönemleri hatırlayın. Paramızın pul olduğu günleri hatırlayın. Ne hale gelmiştik. Bugün artık parası ile ekonomisi ile itibarı yüksek bir Türkiye var karşınızda. Bu Türkiye sizin eserinizdir. IMF'nin önünde el pençe divan dutan bir Türkiye'den bugün IMF'ye borç veren bir Türkiye var.

Küresel krizlerde durmak yok hizmete, yatırıma devam diyerek ülkemizi krizlerden koruyarak istikrarın decam edişi için 14 yıldır çalışan bir AK Parti iktidarı var.14 boyunca çalıştık, ekonomisini geliştirdik, yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Ekmeğimizi böleriz Türkiye'yi böldürmeyiz.

"ERZİNCAN'I ELAZIĞ'A BAĞLIYORUZ"

Hava yollarını halk yolları yaptık. İnterneti Afrika seviyesinden alıp bu hallere getirdik. Size de bu yakışır. Kop dağını delip Erzurum ile Bayburt'u birbirine komşu yapacağız. 16 km'lik tünel ve sayısız köprülerle Kuzeyden Güneye koridor oluşturup Erzincan'ı Elazığ'a bağlıyoruz.

"MÜCADELE DEVAM EDECEK"

İlk görevi aldığım zaman bu terör belasına bir son vereceğimizi söylemiştik. Emin adımlarla ilerliyoruz. PKK'lılar silahlarını bırakıncaya  kadar mücadelemniz devam edecek. Bunların destekçilerine ve siyasi uzantılarına şunu söylüyoruz. Türkiye tek vatan, tek millet olarak yoluna devam edecektir.

"UMUT EDİYORUZ Kİ BU YANLIŞTAN KISA SÜREDE DÖNERLER"

Bizi bu yoldan kimse döndüremez. Kimin dost, kimin düşman olduğunu bugünlerde çok iyi görüyoruz.Geçtiğimiz gün Almanya'da bir karar çıktı. Almanya bir yalana imza attı. 100 yıl önce 1. Dünya savaşı şartları altında her ülkede yaşanan bir göç olayını bugün önümüze soykırım olarak getirmeye çalışanlar şunu bilsin. Türkiye tarihi ile de milleti ile de gurur duyuyor.

Eski hesapları açarsak, orada en az hesabı olan Türkiye'dir. Daha dün Avrupa'nın göbeğinde 10 binlerce Bosnalı kardeşlerimiz öldürüldüğünde susanlar, Hocalı katliamını görmeyenler bugün Ermenilerin hamiliğine soyunmuşlar. Bu karar Almanya-Türkiye ilişkilerini zedeledi. Umut ediyoruz ki bu yanlıştan kısa sürede dönerler.

Bu haberler de ilginizi çekebilir