• DOLAR 32.488
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2441.481
  • ...
Ulaştırma Bakanı Arslan, Osmangazi Köprüsü'nü inceledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iştirakiyle gerçekleştirilen törenle son tabliyesi yerleştirilen İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Körfez Geçişi Köprüsü, yeni adıyla Osmangazi Köprüsü’nde,   Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Bursa Valisi Münir Karaloğlu incelemelerde bulundu.

İlk olarak Dilovası Şantiyesinde köprünün son durumuyla ilgili brifing alan Bakan Arslan ve Vali Karaloğlu, daha sonra köprüyü gezerek otoyol güzergahındaki çalışmaları yerinde inceledi. 

Körfez geçiş süresini 6 dakikaya düşürecek olan Osmangazi Köprüsü’nün bölge ulaşımını büyük oranda rahatlatacağını ifade eden Bakan Arslan, “Marifet iltifata tabidir. Marifet gösterenlerin hakkını vermek lazım. Öncelikle bu projenin gerçekleştirilmesi vizyonunu ortaya koyan Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Ulaştırma ailesi ile birlikte bu ailenin abisi konumunda olan Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a teşekkür ediyoruz. Bugün 7 bin 900 kişinin fiilen çalıştığı inşaat alanındayız. Sayın Cumhurbaşkanımız açıkladılar; inşallah bayramdan önce bu köprüyü açacağız. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Bize güvenen, destek olan herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Vali Karaloğlu ise projenin Bursa’ya değer katacağını belirterek, şunları ifade etti: “Bursa’yı hem İstanbul’a hem İzmir’e yaklaştıracak olan köprünün üzerindeyiz. Köprüye ‘Osmangazi’ isminin verilmesi hem tarihi şahsiyetleri olan vefamızın bir göstergesi hem de köprünün karşı ayağında Hersek Burnu’nun Osmangazi’nin fethettiği bölge olması açısından da önemli bir konu. Ülkemizle gurur duyuyoruz. Böyle büyük projeleri hayata geçiriyor. Benim bu projenin her aşamasını izleme şansım oldu. Bursa Valisi olarak, projenin her aşamasını izlemiş ve ondan çok şey öğrenmiş biri olarak kendimi şanslı hissediyorum.” 

İncelemenin ardından Bursa'da yer alan Karayolları Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürlüğü yerleşkesine geçen Bakan Arslan ve Vali Karaloğlu, burada İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolunun İşletme Merkezinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir