• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Gaziantep'te 300 kilo esrar ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğu illerinden yüklü bir miktarda uyuşturucunun Gaziantep'e sevk edileceği bilgisi üzerine kent girişinde bir kamyonda yapılan aramada, 3 milyon TL değerinde 54 paket içerisinde toplam 300 kilo esrar ele geçirildi.

Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, doğu illerinden yüklü miktarda uyuşturucunun Gaziantep'e sevk edileceği bilgisine ulaştı. Bunun üzerine çalışma başlatan polis, uyuşturucunun Ü.Y. tarafından kamyonla taşınacağını saptadı.

Polis ekipleri, Ü.Y'nin harekete geçtiğini belirlemesinin ardından Gaziantep kent girişinde uygulama noktası oluşturdu. Ekipler, uygulama noktasında Ü.Y.'nin kullandığı kamyonu durdurdu. Kamyonun kasasında yapılan incelemede eğitimli köpek kullanılarak yapılan aramada suç unsuruna rastlanmadı. Detaylı incelemede ise kamyonun arka kısmının taban bölümüne 15 santim eklenti ile gizli bölme oluşturulduğu ve bunun da eğitimli köpeğin koku almasının önlenmesi için salça ve hayvan dışkısı sürüldüğünü saptadı.

Polisin açtığı gizli bölmede yapılan aramada ise 54 paket içerisinde 200 kilo toz esrar ile 100 kilo kubar esrar ele geçirildi. Değeri 3 milyon TL olduğu ifade edilen toplam 300 kilo esrara el konuldu.

Olayla ilgili gözaltına alınan Ü.Y. isimli şahıs “Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak” suçundan hakkında yapılan adli işlemler adli makamlara sevk edildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir