• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Batman'a bir hayvan barınağının yapılmasını istiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Üçkuyular köyü mevkiinde avcılar tarafından vurulduğu belirtilen ve nesli tükenmek üzere olan yaralı bir kara akbaba bulundu.

Yaralı kara akbaba Üçkuyular köyü muhtarı tarafından Veteriner Hekim Eşref Kaya'ya teslim edildi. Yer sıkıntısından dolayı Veteriner Hekim yaralı hayvanı Batman Kanatlı Hayvanları Koruma ve Yetiştirme Derneği’ne götürerek burada yapılacak tedavinin ardından doğaya salınacağı belirtildi.

Batman kırsalında avcılar tarafından vurulduğu tahmin edilen bir kara akbaba Üçkuyular köy muhtarı tarafından bulundu. Batman’da bir hayvan barınağı olmadığından dolayı muhtar, yaralı kara akbabayı Veteriner Hekim Eşref Kaya'ya getirdi.

Veteriner Hekim Eşref Kaya ile Kanatlı Hayvanları Koruma ve Yetiştirme Derneği Başkanı Nesih Taş, ayrıca yaralı olarak getirilen bir karganın, bir pitbull köpek ve bir baykuş yavrusu tedavi ve bakımını da yapıyor.

Konu hakkında bilgi veren Kanatlı Hayvanları Koruma ve Yetiştirme Derneği Başkanı Nesih Taş, tedavi edilmek üzere ellerinde 4 yabani hayvanın olduğunu ve imkânlarının tükendiğini söyledi.

"Batman'a bir hayvan barınağının yapılmasını istiyoruz"

Taş, "Yaklaşık 2 ay önce ayağı ve kanadından yaralı bir karga, köpek dövüşlerinde kullanılan kuyruk, göz ve kulağından yaralı olan bir pitbull köpek, yavru iken yuvasından düşmüş yaralı bir baykuş ve nesli tükenmek üzere olan bir kara akbaba da avcılar tarafından vurularak yaralanmış. Bu hayvanların bakımını yapıyoruz. Bu 4 hayvanında tedavilerinin ardından doğaya salacağız.  Nesli tükenmek üzere olan ve avlanmaması gereken kara akbaba avcılar tarafından ayağından ve kanadından vurularak yaralanmış durumdadır. İmkânlarım çok kısıtlı olmasına rağmen 4 yabanı hayvanın besleme ve ilaç ihtiyaçlarını karşılıyorum. Mekân ve imkânlarım yettiği kadar bakıyorum. Bu hayvanların bakımını bir yere kadar yaparım. Batman'da herhangi bir barınağım olsaydı ve devlet yardım etseydi ben tekrar gönüllü olarak bu hayvanlara bakardım. Benim artık imkânlarım yok. Bu konuda yetkililerden destek istiyorum. Batman Belediye yetkililerine sesleniyorum. Bir an önce Batman'a bir hayvan barınağının yapılmasını istiyoruz."diye konuştu.

Nesli tükenmek üzere olan kara akbabanın tedavisini yaptıklarını söyleyen Veteriner Hekim Eşref Kaya, "Kara akbabaya ilk müdahalede anladığım kadarıyla hayvan yarası kurşun yarasına benziyor. Ayağından ve kanadından yaralanmış. İlk muayenesi ve tedavisinin ardından bakacak yerim olmadığı için Nesih Taş'ın yanına getirdim. Buradaki arkadaşlarla tedavisine devam ediyoruz. Burada ayrıca başka hayvanlarda var. Bu tür hayvanlar için bir barınak olmadığı için rastgele yerlere götürülüyor. Bu yüzde yetkilileri duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bir hayvan barınağı Batman için şart ama maalesef yetkililer bu konuda kendilerini duyarsızlaştırıyor. Elimizden geldikçe yardımcı olmaya çalışıyoruz fakat bizdeki imkânlar kısıtlı arkamızda bir devlet ya da bir belediye desteği olduğu zaman daha farklı konumlarda hayvanlara bakılır. Bu konuda yetkilileri duyarlı olmaya çağırıyoruz." şeklinde konuştu. (M.Sait Çelik - İLKHA) 

























Bu haberler de ilginizi çekebilir