• DOLAR 32.458
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2438.061
  • ...
Tahliye kanalında balık tutarak geçiniyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Akçakale’de Suriyeli mültecilerin kaldığı Süleymanşah Çadırkentinde ikamet eden Suriyeli Abdul Vahap Abdurezzak ile arkadaşı Abdülmecid Abdurrezak, havanın serin olduğu günlerde sabah saatlerinde yaya olarak ilçenin yakınında bulunan tahliye kanalına gelerek burada suya attıkları ağlarla balık avlamaya çalışıyorlar.

Suyun aktığı tahliye kanalına attıkları ağı karşılıklı tutan Suriyeli balıkçılar, ağlarını akıntıya karşı sürükleyerek bulanık sudaki balıkların ağa takılmasını sağlıyorlar. Kışın havanın serin olmasından dolayı balığın çok olduğunu ifade eden Suriyeli balıkçılar, sıcaklar nedeniyle balıkların azaldığını bu yüzden de son günlerde sadece serin havalarda balık tutmaya geldiklerini belirtti.

Avladıkları balıkları bazen sattıklarını bazen de yemek için eve götürdüklerini belirten Suriyeli balıkçılar, burada balık tutmayı kampa gelerek balık satan kişilerden öğrendiklerini söyledi.

Suriye’de yaşanan çatışmalardan dolayı İdlip kentinden ailece gelip Telabyad üzerinden Akçakale’ye sığınmak zorunda kaldığını ifade eden Abdul Vahap Abdurezzak, “Çocuklarımızın rızkını kazanmak için buraya balık avlamaya geliyoruz. Balıklar, burada sıcak günlerde bulunmuyor. Sadece serin günlerde balık çok bulunuyor. Kışın hemen her gün geliyorduk ama şimdi havalar sıcak olduğu için fazla gelmiyoruz. Fakat bugün hava serin ve bulutlu olduğu için geldik.” diye konuştu.

Günlük olarak tuttukları balık miktarının değiştiğini belirten Abdülmecid Abdurrezak ise, şöyle konuştu: “Günlük bazen 5 bazen de 6 kilograma kadar balık tutabiliyoruz. Tuttuğumuz en büyük balık 2,5 kilogram oluyor. Bununla ailemizin rızkını kazanmaya çalışıyoruz.” (Osman Gülebak, İbrahim Yılmaz-İLKHA)





















Bu haberler de ilginizi çekebilir