• DOLAR 34.271
  • EURO 37.637
  • ALTIN 2881.14
  • ...
 "Bizleri yani toplumu İslam'dan uzaklaştırdılar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

‘Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi’ konulu konferans, Bingöl Belediyesi, ÜNİAK ve Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen konferansa, AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Dr. Cevdet Yılmaz, Kalkınma Bakanı Yardımcısı Yusuf Coşkun, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Bingöl ÜNİAK Başkanı Mehmet Kolak, “Ülkemizde son olarak 1980 darbesinden sonra yazılan 1982 anayasası toplum içersinde kutuplaşmaya ve toplumun bir kesiminin yok sayılmasına sebep olmuştur. Bizim darbelerle anılan bir anayasa ile değil, özgürlükle dolu bir anayasaya ihtiyacımız var. Önümüze gelen fırsatı iyi değerlendirip, hem bizim için hem de bizden sonraki nesiller için güçlü, dinamik ve toplumun her kesimini kapsayan bir anayasa yazmalıyız.” dedi.

‘Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi’ konusu üzerine konuşmacı olarak katılan Yeni Medeniyet Stratejik Düşünce Hareketi Başkanı, 24. Dönem Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Bingöl’ün elif gibi dik duran   1980 darbe anayasasına en çok red oyu veren emin ve güvenilir bir şehir olduğunu belirterek, “Şeyh Said olaylarında 6 bin köy yakıldı. Sözde İstiklal Mahkemeleri’nde binlerce insanı sebepsiz yere astılar. Bizleri yani toplumu İslam’dan uzaklaştırdılar. Sistem kurdular, bunu da anayasal güvenceye aldılar.”dedi.

 “Toplumu İslam’dan uzaklaştırdılar”

Ülkenin tek çıkışının yeni bir anayasa olduğunu vurgulayan İçten, “Şeyh Said olaylarında 6 bin köy yakıldı. Dersim olaylarında binlerce insan katledildi. Binlerce Kurmanç ve Zaza devlet tarafından katledildi. Sözde İstiklal Mahkemelerinde binlerce insanı sebepsiz yere astılar.  Herkese zulüm yaptılar. Ülkenin doğusundan batısına herkesime zulüm ettiler. Türkiye’nin kabuk değiştirmesini istediler, yaktılar, yıktılar ve bunu başardılar. Bizleri yani toplumu İslamdan uzaklaştırdılar. Sistem kurdular, bunu da anayasal güvenceye aldılar. Devletin bütün sistemlerine çöktüler. Sosyalist, Marksist veya nasıl Müslüman olmamız gerektiğini bu sistem bize öngördü. Bürokratik bir anayasa ile yönetiliyoruz. Bunun için yeni bir anayasaya ihtiyaç var. Terörün sebebi de şuan ki anayasadır. Yeni bir anayasa ve Başkanlık sistemi Kürt sorununu, terör sorununu kökünden çözecektir. Tüm sorunlarımızın çözümü için sivil bir anayasa şarttır. Yeni yapılacak anayasa en kötü haliyle bile bu anayasadan iyi olacaktır.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Cuma İçten’e katılımlarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir