• DOLAR 34.28
  • EURO 37.694
  • ALTIN 2912.471
  • ...
"Ramazanda gönlümüzü muhabbetle doldurmalıyız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, başlamasına sayılı saatler kalan Ramazan ayında kentte yapacakları faaliyetler hakkında İLKHA`ya bilgilendirme yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığının bu yılki Ramazan temasının ‘Gelin, Gönüller Yapalım, Bu Ramazan ve Her Zaman` olduğunu belirten Müftü İşliyen, Ramazan ayı dolayısıyla önemli etkinlikler yapacaklarını söyledi.

Kentteki her camide mukabele okunacağını ifade eden İşliyen, camilerde vakit namazlarından önce İslami sohbetlerin yapılacağını vurguladı.

Tarihi Ulu Camii`nin bahçesinde yaklaşık 500 kişi kapasiteli ramazan çadırı açacaklarını dile getiren İşliyen, “Çadırımız sadece iftar çadırı olmayacak. Muhtaç kardeşlerimiz 29 gün boyunca iftar etme imkânı bulacaklar. Akabinde de hafızlarımız, hocalarımız Kur`an-ı Kerim okuyacaklar, Ramazan ruhuna uygun Kürtçe, Türkçe, Zazaca, Arapça ilahi ve kasideler söyleyecekler, kısa konuşma ve dualar yapılacak.” dedi.

Ramazan ayı için bazı tavsiyelerde de bulunan Müftü İşliyen, bu ayda Kur`an-ı Kerim okuma alışkanlıklarında değişiklikler yapılması gerektiğini belirtti.

Müslümanların, sahur yemeği yiyip, sabah namazını kılmama gibi bir tehlikeye karşı dikkatli olmalarını isteyen İşliyen, şunları söyledi:

“Elinin altında işçi çalıştıran patronlara, hizmetli çalıştıran kardeşlerimizin Ramazan`da çalıştırdıkları kişilere kolaylık sağlarlarsa Allah`ın da onlara kolaylık sağlayacağını unutmamaları gerekir. Ramazan`dan sonraki hayatımız Ramazan`dan önceki hayatımızdan hem daha hayırlı hem daha güzel olsun.”

İmsak vakti girmeden önce gece namazı kılma imkânından istifade edilmesinin önemli olduğuna değinen İşliyen, “Bu aya has en önemli ibadet teravih namazıdır. Sahur da bu aya mahsustur. Sahur seherdir, seher de istiğfar vaktidir. Garip, guraba, yetim ve yoksulu bulup ihtiyaçlarını görmek gerekir. Dargınlıklar, kırgınlıklar, akrabayla bağı kesmek amelimizin Allah`ın katına çıkmamasına sebep olan bir perdedir. Onlardan kurtulmak, gönlümüzü muhabbet ve şefkatle doldurmaya çaba göstermek gerekir.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman / M. Hüseyin Temel-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir