• DOLAR 34.248
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2913.407
  • ...
"Okuldayken acaba eve dönebilecek miyiz diye düşünüyorduk"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2015-2016 eğitim-öğretim yılının bitmesine sayılı günler kalırken, Diyarbakırlı öğrenciler bu eğitim-öğretim yılında çatışmalar nedeniyle büyük mağduriyetler yaşadıklarını söyledi.

Silah ve bomba sesleri altında ders işlediklerini belirten öğrenciler, okula her gittiklerinde "Acaba eve dönebilecek miyiz?" diye düşündüklerini ifade ettiler.

Okul dönemi boyunca çatışmaların verdiği sıkıntıları anlatan Büşra Aydın, çatışmalardan dolayı derslerde sıkıntılar yaşadıklarına dikkat çekti.

Çatışma ortamında YGS/LYS'ye hazırlandıklarını belirten Aydın, “Okula geliş gidişlerde sıkıntılar yaşadık. Seslerden dolayı insanlar psikolojik olarak da bir çöküntü içerisine girdi. Çoğu öğrenci okula gidemedi, Sur’daki çatışmalar nedeniyle eğitimden yoksun kalan öğrenciler oldu." diyerek yaz tatilini güzel bir şekilde değerlendirip, eksiklerini gidermeye çalışacaklarını dile getirdi.

“Bomba sesleri altında ders işliyorduk”

Bomba sesleri altında ders işlediklerini ifade eden Beyza Aktaş, "Şiddet olayları, bizi etkiledi. Çatışmalar nedeniyle geri kaldık. Okula korku ile geliyorduk. Sonra öğretmenler de gelmiyordu öğrenciler de. Birçok konuda geri kaldık. Bomba sesleri altında ders işliyorduk, psikolojik olarak etkileniyorduk.” dedi.

“Okula her gittiğimizde ‘Acaba eve dönebilecek miyiz?’ diye düşünüyorduk”

Yaz tatilini hem dini hem de fenni ilimlerle değerlendireceklerini söyleyen Merve Elmacı, “Rabbim yardım eder, emeklerimizin karşılığını verir. Tabi çatışmalı süreçte bizi etkiledi. Okulumuz çatışmaların olduğu Sur ilçesine yakındı. Okula her gittiğimizde ‘Acaba eve dönebilecek miyiz?’ diye düşünüyorduk. Bomba sesleri altında derslere giriyorduk. Okula da pek kimse gelmiyordu.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Zeynep ise çatışmalı süreçten kötü etkilendiğini ve geride kaldığını belirterek, bu eksiği yaz tatilinde tamamlamayı düşündüğünü dile getirdi. (M. Sıddık Bilge/Yunus Sırat – İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir