• DOLAR 34.281
  • EURO 37.664
  • ALTIN 2910.29
  • ...
İLKHA`nın ulaştığı belgeler Savcılığı harekete geçirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Önceki gün Palu`da Murat Nehri kıyısına atılmış onlarca Kur`an-ı Kerim, Fethullah Gülen`e ait kitaplar ve SODES ile ilgili resmi belgeler bulunmuştu.

Konuyla ilgili İLKHA`nın yaptığı “Nehre atılmış Kur`an, Gülen`e ait kitaplar ve resmi belgeler bulundu” başlıklı haber sonrası Kovancılar Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

Kovancılar Cumhuriyet Başsavcılığı, Murat Nehri`nin geçtiği Palu`ya bağlı Yeni Mahalle mevki Cumo diye ifade edilen bölgede bulunan SODES projelerini, yapılan ödenekler ve yaşanan para trafiğini içeren belgeleri, süren soruşturma kapsamında değerlendirmeye aldı.

Söz konusu belgeler incelendiğinde ise küçük bir ilçe olan Kovancılar`da yaklaşık bir milyon TL civarında SODES projeleri kapsamında para akışı yaşandığı dikkat çekiyor. Murat Nehri`nde bulunan belgelerin içeriğinde Kovancılar Gençlik Merkezi, Kovancılar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, AB Dış ilişkiler ve Projeler Koordinasyon Merkezi, SODES, Elazığ Valiliği ile olan yazışmalar, Bank Asya ve Ziraat Bankasına ait dekontlar yer alıyor.

Her ne kadar savcılık İLKHA`nın ulaştığı belgeleri, sürdürdüğü soruşturma kapsamında incelemeye alsa da nehir kıyısına saçılan Kur`an-ı Kerim`ler, hadis kitapları, İslami içerikli kitaplar halkın büyük tepkisini çekmişti. (İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir