• DOLAR 34.235
  • EURO 37.595
  • ALTIN 2880.761
  • ...
Batman Müftüsünden İLKHA`ya ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İLKHA Batman İrtibat Bürosuna nezaket ziyaretinde bulunan Batman Müftüsü Turgut Erhan, Diyanet İşleri Başkanlığı`nın 2016 yılı Ramazan ayı temasını “Gelin Gönüller Yapalım Bu Ramazan ve Her Zaman” olarak belirlediğini söyledi.

5 Haziran Pazar günü kılınacak teravih namazının ardından 6 Haziran Pazartesi günü ilk tutulan oruç ile mübarek Ramazan ayına girmiş olunacağını anımsatan Erhan, “Onbir ayın sultanı mübarek Ramazan ayı, herkese iyilik ve güzellik, huzur ve mutluluk katmak üzere geliyor. Yüce Rabbe kulluk yapan insanların gerek yaratanına gerekse yaratılanlara karşı görev ve sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirmesi gereken ay olarak geliyor. Aynı zamanda yıl içerisinde kimi zaman unutulan vazife ve sorumlulukları bir kez daha hatırlatma ayı olarak geliyor.” dedi.

“Ramazan ayı sosyal yardımlaşma ve dayanışma ayıdır”

Nefsi eğitmenin ve terbiye etmenin yolunun Ramazan ayında açıldığını söyleyen Erhan, “Sabır ve metaneti, her türlü insani ve İslami duyguları, azami derecede bize bu ay hissettirir.  Yardımlaşma ve dayanışma bu ayda zirve noktasına ulaşır. Kulluk şuuru ve Müslüman olmanın lezzeti daha derinden hissedilir. Yani insan, insani vasıflarla tam olarak bezenir, mükemmelleşir, olgunlaşır. Hiç şüphesiz Ramazan ayı, Kur`an-ı Kerim`in inmeye başladığı, oruç ibadetinin yerine getirildiği, içinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi`nin bulunduğu sabır ve rahmet ayı olduğu gibi aynı zamanda açların doyurulduğu, çıplakların giydirildiği, düşenlerin kaldırıldığı, yoksulların himaye edildiği, dul ve yetimlere kol kanat gerildiği, bireysel ve toplumsal bazda nice güzelliklerin yaşandığı, bir sosyal yardımlaşma ve dayanışma ayıdır.” diye konuştu.

“Oruç tutanların günahları yakılır”

Ramazan ayında günahların, salih amellerle yakılması gerektiğine işaret eden Erhan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Oruç tutan insanların sıcaktan içleri yanarken bir taraftan da günahları yakılır. Çünkü oruçtan maksat, şuurlu bir şekilde, nefsin arzularını belirli bir süre Allah`ın emri olduğu için engellemektir. Mükâfatının sadece Allah`a ait olduğu ve Allah`ın o mükâfatı takdir ettiği kadar vereceğini bildiğimiz orucu, ihlâs ve samimiyetle Allah rızası için tutmak, o mükâfatı elde etmek için yeterli olacaktır. Günümüzde insanı insan kılan gönlün keşfi ve fethi için birey ve toplum olarak topyekün gayret etmemiz gerekmektedir. Kargaşa, tefrika, kin, ayrılık ve düşmanlığı ancak gönülden gönüle yol bularak, karanlıkları dağıtarak, barış, güven ve iyi niyetlerle gönül fetihlerini çoğaltarak ortadan kaldırabiliriz.”

“Ramazan ayında kardeşlik bağları yeniden güçlendirilmelidir”

Erhan, günümüz dünyasında sevgi, saygı ve kardeşlik temeline dayalı medeni bir toplumun oluşturulması için insanlık, mahsunlar, yetimler, garipler, engelliler ve mülteciler için kalbimizin atması gerektiğini vurguladı.

Konuşmasının devamında Erhan, “Ben Müslüman`ım diyen herkes, iyiliğin, gönül ehli olmanın yeniden bu coğrafyada ve bütün dünyada hâkim kılınması için seferber olmalı, en yakın çevresinden başlamak üzere her işinde hayra anahtar, şerre kilit olmayı ilke edinmelidir. Bu itibarla İslam alemi için kutlu zaman dilimlerinden olan Ramazan ayında kırık gönüllerin onarılması, kardeşlik bağlarımızı ve ilişkilerimizi yeniden daha güçlü bir şekilde kurmak gayesiyle, iyiliğin egemen olduğu bir dünya için gelin gönüller yapalım bu ramazan ve her zaman. Bunu başarabilirsek dünyamız yaşanılır hale gelecektir.” ifadelerini kullandı.(M.Sait Çelik-İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir