• DOLAR 35.443
  • EURO 36.354
  • ALTIN 3063.15
  • ...
I.Ü'de Eğitim-Öğretim Sorunları Çalıştayı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Iğdır Üniversitesi Suveren Kampüsü Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan çalıştaya Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Iğdır Üniversitesi Genel Sekreteri Ahmet Kızılkurt, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Aydın Eren, Iğdır Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Tuncay Kaya’nın yanı sıra çok sayıda öğretim üyesi ve idari personel katıldı.

Eğitim-Öğretim Sorunları Çalıştayı’nın ilk oturumu Iğdır Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Faik Yılmaz Başkanlığında gerçekleşti.

Oturum Başkanı Prof.Dr. Yılmaz çalıştayın açılış konuşmasında, “Eğitim-öğretimin niteliğini arttırmak için yapılacak olan çalışmaları planlamak, eğitimle ilgili sorunlar ve çözüm önerilerini değerlendirmek, eğitim öğretim alanında yapılacak olan çalışmalara ışık tutmak, eğitimin niteliği ile ilgili gelişme ve değişmelere ilişkin durum tespiti yapmak, eğitim öğretimin niteliğini olumsuz etkileyen eksiklikleri gidermeye yönelik öneriler geliştirmek amacıyla bu çalıştayı yapıyoruz.”  dedi.

Eğitim-öğretim Sorunları Çalıştayı’nda  ilk  olarak öğrenci kayıt işlemleri süreci konusu ele alındı. Bu konuda sunumunu yapan Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı personellerinden  Metin Saftan sunumunda; “Her birimin kendi kayıt bürosu oluşturulmalı. Kayıt yapacak personel öğrenci otomasyon sistemindeki kayıt sürecini iyi öğrenmeli. Kayıt esnasında yapılan hataların düzeltilmesine ilişkin imkan var. (Kayıt silinebiliyor) Kayıt işlemlerini kolaylaştırma adına öğrencilere bilgisayar hizmeti sunulmalı, gerekli kırtasiye malzemeleri temin edilmeli, gerekli evraklar titizlikle kontrol edilmeli.  Eksik evrak ile kayıt kesinlikle yapılmayacaktır.” İfadelerini kullandı.

Çalıştay’ın ikinci konusu 'Muafiyetler' idi. Muafiyetler konulu sunumunu yapan  öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Sertaç Hopoğlu , “İntibak durumlarında öğrencinin ders yükünün artması öğrenci açısından dezavantajdır, daha pratik olabilir. Muafiyet için karar veren komisyonların uzmanlık alanları derslere uygun olmayabiliyor. Bu nedenle farklı birimlerden komisyona üye alınabilir. Öğrencilerimiz muafiyet konusunda bilgilendirilmeli. Öğrenci muaf olabilecekken bilgisizlik nedeniyle muaf olamıyor. En başta kayıt esnasında öğrenciye bilgi akışı sağlanmalı. Muafiyet için istenen belgeler içindeki ders içeriğinin mühürlü, imzalı ve kaşeli olması problem çıkartabiliyor. Çünkü zaten elektronik ortamda bu içerikler web sitelerinde ilan ediliyor. Bürokratik yükü kaldırmak adına bu  durumdan vazgeçilebilir.” dedi.

Çalıştayın ilk oturumunun son konusu 'Danışmanlık' yönergesi idi. Danışmalık yönergesi konusunda sunum yapan Öğr.Gör. Alper Gülbe, “Yönergedeki kapsam maddesi on sekiz olarak yazıyor. Fakat yönergede yapılan değişiklikle on altıncı madde kapsamı belirtmekte. Bu nedenle gerekli düzeltme yapılmalı. Yönergemiz bir öğretim üyesinin baş danışman olarak atanması hükmünü içermekte. Danışman hocalarımızın mevzuatların güncel halini takip etmeleri ve öğrencilerini bilgilendirmeleri gerekmekte. Her yarıyıl sorunların dinlenmesine ve çözümlere ilişkin toplantı yapılmalı veya teke tek görüşmeler yapılmalı ve çözümler üretilmeli. Danışmanlık işlemlerine ilişkin yetkili birim yöneticilerinin denetim yetkisi mevcut. Özetle öğrencinin tüm sorunları ile ilgilenmeli ve gerekirse öğrenciyi yönlendirmelidir.” şeklinde konuştu.

Eğitim-Öğretim Sorunları Çalıştayı’nın ilk oturumu soru cevap bölümünden sonra sona erdi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir