• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Batman ve İstanbul`da eş zamanlı operasyon
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman`ın Sason ilçesinde 5-6 Nisan tarihlerinde çıkan çatışmada öldürülen 5 PKK`linin üzerinden çıkan dokümanlarda yer alan bilgiler  üzerine Batman'ın Sason ilçesinde 11, İstanbul'da da 1 adrese olmak üzere 12 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Yapılan operasyonlarda 5 kişi gözaltına alınırken, 7 kişi  hakkında ise tahkikat devam ediyor.

Konuyla ilgili Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, "05-06 Nisan'da ilimiz Sason ilçesinde icra edilen operasyonda etkisiz hale getirilen (5) terör örgütü mensubunun üzerlerinde ele geçen dokümanlarda, 27-29 Temmuz 2015 tarihlerinde Batman-Sason karayolu üzerine mayın/EYP konulması, 20 Ağustos 2015 tarihinde Sason/Karameşe köyünde bulunan Turkcell baz istasyonunun EYP ile patlatılması, 27 Eylül 2015 tarihinde Batman-Sason karayolunun mayın/EYP ile tuzaklanması ve 03 Kasım  2015 tarihinde Sason İlçesi Kilimli Köyü Kelhasan mezrası yoluna mayın/EYP yerleştirilmesinde örgüt mensuplarına malzeme tedarikinde bulunmak suretiyle yardım ve yataklık ettiklerine yönelik veriler elde edilmesi üzerine, (12) şüpheli hakkında soruşturma başlatılmış, bu kapsamda yapılan izleme ve teknik takip neticesinde; Batman`ın Sason İlçesinde 11 ve İstanbul ilinde ise 1 olmak üzere toplam 12 adreste eş zamanlı arama faaliyeti gerçekleştirilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Sason Cumhuriyet Savcılığınca, haklarında gözaltı kararı verilen 1 kişinin İstanbul`da  olmak üzere 5 şahsın yakalandığı ve 7 şahıs ile ilgili adli tahkikatın devam ettiği belirtildi.

Şüphelilerin ev ve eklentilerinde yapılan aramalar neticesinde; EYP yapımında kullanılan malzemeler ile çok miktarda örgütsel doküman ele geçirildiği öğrenildi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir