• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bingöl  4. Halk Eğitim Fuarı açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl’de Vali Yavuz Selim Köşger’in 4. Halk Eğitim Fuarı’nın açılışını gerçekleştirdi.

Bingöl Merkez ve İlçe Halk Eğitim Merkezlerinde açılan kurslarda yapılan çalışmaların sergilendiği fuarda, kursiyerlerin yaptığı birbirinden güzel eserler, Bingöllülerin beğenisine sunuldu.

4. Halk Eğitim Fuarı açılışında konuşan, Bingöl Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Selahattin Akıncı,  Halk Eğitim Merkezlerinin günümüzde her yaşa, ilgiye ve çağın ihtiyaçlarına uygun eğitimlerin verildiği hayat boyu öğrenme merkezlerine dönüştüğünü söyledi.

Bingöl’de 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında halk eğitim merkezlerinde yapılmış olan faaliyetler hakkında bilgi veren Akıncı “İl Merkezimizde genel kurslar, mesleki kurslar ve okuma-yazma kursları olarak açtığımız 1925 kursa 42 bin 601 kişi başvurdu ve 26 bin 084 kursiyerimiz sertifika almaya hak kazandı. Sertifika alan 12 bin 752 kadın kursiyerlerimiz bizleri ayrıca mutlu etti. İlçelerimizde açılan kurslarda da 5 bin 50 kursiyerimiz aktif olarak kurs görmektedir.”dedi.

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin ise yaptığı konuşmada, “Eğitim beşikten mezara kadar devam eden bir süreçtir. Bu anlamda örgün eğitim dışına çıkmış vatandaşlarımızın, hemşerilerimizin kendilerini geliştirmelerini, ailelerine katkıda bulunmalarını, özgüvenlerini arttırmalarını ve sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla hayat boyu öğrenme bünyesinde yapılan bu çalışmaları oldukça önemsiyorum. Eğitimde okulda öğretmenlerimiz çocuklara gerekli eğitimleri verirken bu tür hayat boyu öğrenme eğitimleri ile de anne ve babalar bilinçlendirilerek çocuklarının eğitimine katkı sunmaları sağlanmaktadır. Öncelikle bu yıl yaptığımız çalışmalarda il merkezimizin yanı sıra belgelerime de ulaştık. Sancak belgemizde uzun süredir yapılmayan kurslarımızı bu yıl faaliyete geçirdik. Yapılan çalışmaları gören vatandaşlarımız daha fazla kursun açılması noktasında talepler arz etmektedir. Bu da bizleri oldukça memnun eden bir durumdur.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından Vali Yavuz Selim Köşger tarafından, 4. Halk Eğitim Fuarının açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından kursiyerlerin açtığı stantları tek tek inceleyen Vali Köşger, çalışmaları hakkında kursiyerlerden bilgi aldı.

Programın ardından açıklamalarda bulunan Köşger, şunları söyledi:  

“Bugün Bingöl’de Merkez ve İlçelerdeki Halk Eğitim Merkezlerinde yapılan eğitimlerin sergilendiği 4. Halk Eğitim Fuarının açılışını gerçekleştirmek üzere bir araya geldik. Bir yıl boyunca kursiyerlerimizin hocaları eşliğinde üretim gerçekleştirdiler. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Müdürlerimizi, hocalarımızı, kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. İnsanımızın vasfını daha da arttırdığımız sürece toplum olarak hem daha huzurlu hem de daha kalkınmış olacağız. Bu çalışmalar ev ekonomisini aşan bir çalışma olmuş. Artık Bingöl’de üretilen güzel ürünler pazarını arıyor. Buna yönelik de bir çalışmamız var. Kadın Emek Çarşı’sı diye bir projeyi belediye ile birlikte ifa ediyoruz. Burada üretilen Bingöl’e özgü el emeği, göz nuru ürünleri pazarlayacak imkan da ortaya çıktıktan sonra Bingöl’ümüzün daha müreffeh bir il olacağı kanaatindeyiz. Kursiyerlerimizin verdikleri emekler sayesinde çok güzel bir fuar ortaya çıkmış. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum. Bingöl’e hayırlı olsun.”

Programa Vali Yavuz Selim Köşger’in yanı sıra eşi Fatma Köşger, Bingöl Belediye Başkan V. Sabri Alkış, Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Çalbay, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Bingöl Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Selahattin Akıncı, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.  (İLKHA)























Bu haberler de ilginizi çekebilir