• DOLAR 32.492
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2440.011
  • ...
Uyarılara rağmen anız yakmaları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarımın geleceğine ve tarlada bulunan canlılara zarar veren ve kötü hava şartlarına neden olan anız yakmaları, tüm uyarılara rağmen devam ediyor.

Batman merkeze bağlı Kuyubaşı (Cegeluwe) köyü civarında gündüz saatlerinde ateşe verilen anız, çevre sakinlerinin tepkisine sebep oldu. 

Anız yangınını gören köylüler, durumu hemen itfaiyeye haber verdi. Yangının büyümesi üzerine köylüler itfaiyenin gelmesini beklemeden yangına traktörlerle müdahale etti. Daha sonra anızın yakıldığı bölgeye gelen itfaiye ekiplerinin de müdahale etmesiyle yangın daha fazla büyümeden söndürüldü.

Anızın yakılmasına tepki gösteren Kuyubaşı köyü sakinlerinden Nuri Beyca, “Anız yakmaları çevreye gerçekten çok zarar veriyor. Anızların yakılmasıyla tarlalardaki küçük hayvanlar telef olurken, gerçekten biz de bundan çok rahatsız oluyoruz. Bizler daha da artmaması için bir an önce anız yakılmasına dur denilmesini istiyoruz. Yetkililerin buna önleyici bir tedbir almasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Anız yakmalarıyla mücadelede bu sene ciddi önlemlerin alınmadığını belirten Beyca, çiftçilerin bilgilendirilip ardından caydırıcı cezaların verilmesi gerektiğini hatırlattı.

Anız yakmanın topraktaki organizmaların yok olmasına neden olduğuna dikkat çeken uzmanlar, bu sebeple ürünün kalitesinde ciddi düşüşler oluştuğunu belirtiyor. Ancak yapılan tüm ikazlara rağmen kentte anız yangınlarının başlaması tepkileri de beraberinde getiriyor. (M. Fatih Akgül-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir