• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Teknolojiye rağmen imsakiyelere rağbet var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan imsakiyelerine Batman’da büyük rağbet olduğunu dile getiren matbaacılar Ramazan ayı öncesi, iftar ve namaz vakitlerini gösteren imsakiyelerin 100 binlerce basıldığı ve rağbetin çok olduğunu ifade etti.

Manevi iklimin doruğa çıktığı Ramazan ayı öncesi, iftar ve namaz vakitlerini gösteren imsakiyelerin Batman esnafı tarafından basılıp hediye olarak dağıtılmasının da bu manevi iklimi hatırlattığına vurgu yapan Matbaacı Davut Başaran, Batman’da Ramazan imsakiyelerine büyük rağbet olduğunu belirtti.

Ramazan ayının geleneklerinden birinin de imsakiye olduğunu söyleyen Başaran, “Rahmet ayı olan Ramazan ayına sayılı günler kaldı. İmsakiyeler esnaf kardeşlerimiz bir nevi reklamı ve Ramazan ayının gelişini bizlere hatırlatan bir gelenektir.” dedi.

Ramazana bir ay kala Ramazan imsakiye sezonlarının başladığını belirten Başaran, “Bu teknoloji cağında olmamıza ve herkesin cebinde akılı telefon olmasına rağmen imsakiyelere güzel bir rağbet var. Her ne kadar önceki senelere göre düşüş olursa da hemen hemen müşterilerimizin çoğu kendilerine imsakiye yaptırıyorlar. İmsakiyeler adeta Ramazanın habercisidir. Televizyonlarda akıllı telefonlarda ezan vakitleri olmasına rağmen iftar ve sahur vakitlerinde hemen gözler imsakiye arıyor. Dolayısıyla imsakiyeler güzel bir gelenektir. Bu geleneğin devam etmesi gerekir. Her sene en az 100 bin adet imsakiye basıyoruz.” şeklinde konuştu. (M. Sait Çelik - İLKHA) 

















Bu haberler de ilginizi çekebilir