• DOLAR 34.547
  • EURO 36.015
  • ALTIN 3005.461
  • ...
Çınar'da 'Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim Şenliği' etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çınar ilçe merkezine yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta yer alan Beşpınar Mahallesinde Diyarbakır Hipodrom alanında 12 okulun katılımıyla Nobel ödülü alan Prof. Dr. Aziz Sancar adına bilim şenliği etkinliği düzenlendi.

Çınar Kaymakamlığının desteğiyle, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organize ettiği etkinliğe Çınar Kaymakamı İsmail Şanlı, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aziz İde, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İlçe Kaymakamı İsmail Şanlı, açılışta yaptığı konuşmada, şenlikte 12 okulun yer aldığını, bu yıl TÜBİTAK´ın desteğiyle şenliğin ikincisini düzenlediklerini söyledi. TÜBİTAK´ın okullarda bilim aşkını yükseltmek için şenliğe destek verdiğini aktaran Kaymakam İsmail Şanlı, öğrencilerin bilime yönelik aktivitelerinin kendilerini memnun ettiğini belirtti.

Kaymakam Şanlı, “İstiyoruz ki gündemimiz sadece sanat ve bilim olsun. Bu konudaki gelişmeleri takip edelim" diyerek bölgenin bilimle, bilim insanlarıyla tanınmasını istediklerini vurgulayarak, “Bu topraklardan çıkan cevherleri tanıtmak istiyoruz. Hem kendi öğrencilerimiz hem de gelen öğrencilerimize tanıtmak istiyoruz. Buranın toprağında bilim ve sanat var. Dünyanın ilk üniversitesi, ilk yerleşim yeri bu topraklardan çıkıp dünyaya yayılıyor. Farklı bir cevher ve medeniyet keşfedilmeyi bekliyor.“ dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aziz İde, bilim çocuklarının özverili çalışmaları sonucunda projelerin hayata geçtiği ve geleceğin bilim adamlarının yetişmesine yönelik, okullara her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını belirtti.

Şenlikte, şebeke suyundan elektrik elde edilmesi için ‘hidro ampul’, açık unutulan elektrikli cihazların kendiliğinden kapanması ‘fiş çeker’ ve ‘lazer ile boy ölçme’ projeleri ilgi gördü.

Öğrencilerden Muhammed Cıvan, elektrik çarpmalarının önüne geçmek için ‘fiş çeker’ projesini geliştirdiğini anlatarak, “Elektrikli aletleri açtığımız zaman saatini ayarlıyoruz. Saati geldiği zaman kabloların bir birine değmesiyle fiş çıkar ve olası bir tehlike önlenmiş olur. Projemizin topluma faydası çok, projemizin TÜBİTAK´tan ödül almasını bekliyorum.“ diye konuştu. (Vedat Aydın-İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir