• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Bu Nasıl Bir Adalet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu Allah’a karşı gelmekten sakınmaya daha yakındır. Allah’a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah, yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.” (Maide=8)
Bu ayet aslında anlayanlar için çok düşündürücü bir ayettir. Şüphesiz Kuran-ı Kerim başlı başına bir kimseyi düşündürür. Ayette “Allah için hakkı titizlikle ayakta tutan, adalet ile şahitlik eden kimselerden olun.”deniliyor. Acaba günümüz dünyasında, ülkemizde bu ayete göre kaç kişi yaşantısını sürdürüyor? Bu ayete göre yaşıyorlar. Parmakla sayılacak kadar az mı? Yoksa hiç mi yok?
 

Kuran-ı Kerim’i okuyup okutan hiç mi yok? Namazı dosdoğru kılan, hakkı anlatan, halkı hakka, iyiliğe çağıran yok mu?
Öyleleri var çünkü Allah “Yarattıklarımızdan hakka sarılarak doğru yolu gösteren ve hak ile adaleti ile gerçekleştiren bir topluluk vardır.” (Araf=181) demiştir. Ve böyle bir topluluk vardır ve daima olacaktır. Eğer bu işin sonunda zindan olsa işkence olsa veya tüm müminlerin dileği şehadet olsa bile… Ne de olsa bir hedef sonucunda oluşuyor her şey o da Allah rızası. Ki o topluluk Allah’ın haram ettiği şeylerden sürekli olarak uzak duruyor. Zindana da girseler, işkencede günlerce de kalsalar, her hangi bir hırsızlıktan, gasptan, kaçakçılıktan değil. O topluluğun yaptıkları sadece Allah’ın rızası. Kuran-ı Kerim’i okuyup okutmak, namaz kılmak Hz. Muhammed (sav)’i anlatmak. Efendimizin sünnetine uyarak yaşayıp yaşattırmak istemeleridir. Bunlar suç sayılırken, bazılarının gözlerinde hırsızlık yapmak, haram olan şeyleri uygulamak yine bazılarının gözlerinde suç değil. Bu ne biçim bir adalet şeklidir. Kuran-ımızın söylediği bu mudur? Yoksa Maide suresinin sekizinci ayeti midir?
Allah’u Teala bizi o topluluktan gidenlerden eylesin. (ÂMİN)


Onu Bekliyordu İnsanlık Heyecanla
Karanlık bir yaşam vardı insanlıkta
Cehalet her yerdeydi artık
Zulüm bir hobiydi akıllarınca
İçki, zina, kumar oyun gibiydi
İnsanlar eşya gibi alınıp satılıyordu.
İşte o dönemde…
Onu bekliyordu insanlık heyecanla onu…
Putlar onlara göre kurtaracaktı kendilerini
Ki onlar Rablerini unutmuşlardı
Rahman ve Rahim’i unutmuşlardı
İnsanlık kendilerini yaratan yaratıcıyı
Tek bir Allah’ı unutmuştu
İşte o zamanda…
Onu bekliyordu insanlık heyecanla onu…
Ve yıl 571
20 Nisan Pazartesi
Alemlerin efendisi
Mazlumların hamisi
Teşrif edecekler bu geçici dünyaya
Fakat o kutlu insan
Dünyayı aydınlığa çıkaracak karanlıktan
İşte o dönemde…
Onu bekliyordu insanlık heyecanla onu…

Gel Ey Muhammed Mustafa
Gel de kurtar bizi
Her türlü karanlıktan
Cehaletten, zulümden
Yine gel dünyamıza
O geldiğin gün gibi
Gel Ey Hatem-ül Enbiya
Gel Ey Resul-i Kibriya
Gel yine gel o günkü gibi
Çünkü seni bekliyoruz biz heyecanla
Seni, seni Ya Resulullah…

 

Beyzanur Erden – Yaş: 13 / Mardin (Kızıltepe)

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir