• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Binlerce kişi Şeyh Mahmut Türbesi'ni ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’da Şeyh Mahmut'u anma etkinliklerine bu yıl da binlerce kişi akın etti. Türbede 500'e yakın küçük ve büyükbaş hayvan kesilerek misafirlere ikram edildi.

Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Yukarı Kıratlı köyünde gerçekleşen türbe ziyaretine binlerce kişi katıldı. Türbe ziyaretine gelen binlerce kişiye, adak kesilen kurbanlıklardan hazırlanan yemekler ikram edildi. Türbeye gelen ziyaretçiler dua etti.

Her yıl binlerce kişi, Batman ve çevre şehirlerden Şeyh Mahmut türbesine geliyor. Her yıl Mayıs ayının 3'üncü Cuma’sı Şeyh Mahmut türbesine gelip kurbanlar keserek gelen misafirlere ikram ediliyor. Burada erkekler Cuma namazını kıldıktan sonra türbeye giderek bütün Müslümanlara dua ediyor. Çoluk çocuk akşama kadar ziyarette kaldıktan sonra evlerine dönüyorlar.

Yapılan ziyaret hakkında açıklamada bulunan Köy Muhtarı Celal Tarhandere, her yıl Mayıs ayında binlerce kişinin ziyarete geldiğini belirterek, “Bugün ziyaret günüdür. Şeyh Mahmut Hazretleri 696 tarihinde Basra’dan gelmiş, Hz. Ömer döneminde Sason’a yerleşmiştir. Sason’dan buraya gelmiş ve şu anda burada mezarı ikamet ediyor. Her sene Mayıs’ın 3’üncü Cuma’sı ziyaret günüdür ve onu ziyarete geliyoruz. Burada herkes dualar ediyor. En az 500 kurban kesiyoruz ve misafirlere ikram ediyoruz. Akşam olduktan sonra eve gidiyoruz.” dedi.

Tarhandere son olarak, yıllardır Şeyh Mahmut’a ait olan 'zerk' adlı silahını da yanında bulundurduğunu ifade etti.

Şeyh Mahmut’un, Irak’ın Basra şehrinden yaklaşık 700 yıl önce Hz. Ömer zamanında Batman’ın Sason ilçesine geldiği oradan da Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Yukarı Kıratlı köyüne geçip yerleştiği ve orada vefat ettiği belirtiliyor. (M.Fatih Akgül-İLKHA) 



































Bu haberler de ilginizi çekebilir