• DOLAR 32.447
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2443.575
  • ...
ABD`nin Varlığı Çatışma İhtimalini Arttırıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İran Silahlı Kuvvetler Genel Kurmaylığı Kültür ve Savunma Tebligatı Yardımcısı “Amerikalılar bölgede uzun süre kaldıkça gerginliğin artması ve çatışma çıkması ihtimali artıyor” dedi.

FHA- Silahlı Kuvvetler Genel Kurmaylığı Kültür ve Savunma Tebligatı Yardımcısı General Seyyid Mesud Cezayiri, “Press TV” kanalına verdiği röportajda, İran deniz filosunun Amerikan uçak filosuna yaptığı uyarıya değinerek “Bizim, uluslararası bilinen hukuk dışında bir iddiamız yok. Ama aynı zamanda kendi haklarımızın korunması konusunda kesin kararlıyız. Bizim bu kesin kararlılığımızın ABD tarafından idrak edilmesini bekliyoruz” dedi.
 
General Cezayiri daha sonra “Mevcut zaman kesitinde Amerikan uçak filosu uyarılacak kadar bölgesel denklemlerde değişiklikler mi oldu acaba” şeklinde sorulan bir soru üzerine “Amerikalıların bölgede uzun bir süre için kalmaları güvenliksizlik ve huzursuzluğun artması ve sonuçta gerginliğin tırmanıp çatışmaya dönüşmesi ihtimalinin yükselmesine yol açıyor. Buna göre, daha sonra ortaya çıkabilecek olumsuz bir duruma meydan vermemek için ABD’nin bölgeyi terk etmesi gerekiyor” ifadesini kullandı.
 
General Cezayiri ayrıca İslami İran’ı, tek başına bölge güvenliğini sağlayabilecek güçlü bir ülke olarak tanımlayıp “İran’ın tek başına bölge güvenliğini emin edebilecek güçte olmasına rağmen biz yine de, bölgede kalıcı bir güvenliğin sağlanması yolunda bölge ülkelerinin bu hususta işbirliğinde bulunmalarını öneriyoruz” dedi.
 
FHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir