• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Gözler bugün MHP`li muhaliflerde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MHP'de Genel Merkez ile muhalifler arasında yaklaşık dört aydır süren hukuk savaşına Adalet Bakanlığı ve Ankara Valiliği de dahil oldu. Muhalifler, yürütmenin yargı üzerinde etkisi olduğunu savunurken, Adalet Bakanı Bozdağ eleştirilere “Siyasi müdahale iftira” cevabını verdi. Genel Başkan adayları, önünde TOMA'lı polislerin beklediği Anadolu Oteli'nin hemen yanında kongre yapacak.

ART ARDA AÇIKLAMA

Ankara 2. İcra Mahkemesi'nin önceki gün muhaliflerin lehine verdiği kararın ardından Gemerek Mahkemesi tedbir kararı aldı. 25'inci İcra Dairesi de bu kararı uyguladı. İlerleyen saatlerde Ankara Valiliği kongrenin yapılamayacağını duyurdu, Adalet Bakanlığı da tedbir kararının geçerli olduğunu açıkladı.

Genel Başkan adayları yeni karar ve açıklamalar üzerine önceki gece bir araya geldi. Kongre kararından geri adım atmayan muhaliflere çağrı heyetinden de destek geldi. Yapılan açıklamada, “Baskılara rağmen kurultayı yapmaya çalışacağız” denildi. Çağrı heyetinin açıklaması doğrultusunda bugün saat 10.00'da Ankara'da olağanüstü kongrenin yapılması gerekiyor.

Duruma sert tepki gösteren Akşener kongre salonu önünde bekletilen polislerden yazılı emir talep ettiklerini ancak gösterilmediğini belirterek, “Kaos ortamının birinci sorumlusu Yargıtay'dır. Yargıçlar iki saat mesai harcasaydı sonuç alınacaktı” dedi. “Hukuksuzluk paçalarından akıyor” ifadesini kullanan Akşener,  “Ama ülkücüler pabuç bırakmayacak. Biz oradayız delegeler orada olacak. İlla salon diye bir şey yok. Kurultayın olacağını herkese göstereceğiz, delegemizin iradesiyle dalga geçilmesine müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu. Adalet Bakanı'nı da eleştiren Akşener, “Anlaşılan o ki Bekir Bozdağ gayri hukuki desteği Genel Merkez'e verdi” dedi.

SUÇ DUYURUSU

Akşener, MHP'de tartışmalara neden olan kongre sürecine ilişkin, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ve Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan hakkında, “Kanuna aykırı emir vermek, emri uygulatmak ve görevlerini kötüye kullanmak” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir