• DOLAR 35.443
  • EURO 36.354
  • ALTIN 3063.15
  • ...
Milli Eğitim Bakanı Gaziantep'te
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye’nin çeşitli illerinden düzenlenen Uluslararası Robot Yarışması bu yıl Gaziantep’te düzenlendi.  Gaziantep’te ilk kez düzenlenen yarışmada bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yeni bir bin yılın başlarında teknolojinin dünyayı dönüştürmeye devam ettiğini söyledi.

Şahinbey Spor Salonu'nda düzenlenen programla 10’unucu Uluslararası Robot Yarışması'nın açılışını gerçekleştiren Bakan Avcı, geleceğin büyülü bir kavram olduğunu söyleyerek, 20’inci yüzyılda, bilim ve teknoloji çağında geleceğe yönelik yatırımların önemine dikkat çekti.

Ekonomik İş Birliği Teşkilatı Eğitim Enstütüsü (EİT) ve TÜBİTAK ortaklığında düzenlenen programa, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ve çok sayıda öğretmen, öğrenci ve davetli katıldı.

Avcı, “Evliya Çelebi'nin Ayıntab-ı Cihan dediği şehir olan Gaziantep'teyiz. Robot yarışmamızın bu yıl 10'uncusunu düzenliyoruz. Bu yılki yarışmanın teması olarak da Gaziantep'in adını bütün dünyaya bir kez daha duyuran, 'Gaziantep Belkıs Zeugma' olarak belirledik. Böylece geçmişle geleceği bir araya getirerek, geçmişi saygın bir şekilde muhafaza ederken, geleceğe en iyi şekilde hazırlanmak idealine de vurgu yapmış oluyoruz.” dedi.

Avcı, “Gelecek dediğimiz şey, adeta büyülü bir kavramdır. Çocuklarımızı geleceğin şartlarına uygun yetiştirme gayreti içinde olmalıyız. Geleceğin bilgi ve teknoloji marifeti ile istenilenin oluşturulmasının pekâlâ mümkün olduğu iddiası ağırlık kazanmaya başladı. Geleceği tedbirle beklemek yerine onu, şimdiden şekillendirme gayretine girmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Yeni bir bin yılın başlarında teknolojinin dünyayı dönüştürmeye devam ettiğini dile getiren Avcı, “Artık açıkça görülüyor ki, bugün sosyetize olarak gördüğümüz birçok yenilik çok geçmeden daha da şaşırtıcı başka yeniliklerle tanışıyoruz. Hiçbir teknoloji ürün artık bizi eskisi kadar şaşırtamayacaktır. 20’inci yüzyılın başında olduğu gibi biz bilgi ve teknolojiyi savaşı yok etmenin emrine mi vereceğiz? Yoksa geliştirdiğimiz robotları tıbbın mı emrine vereceğiz. Yoksa savaşlarda mı kullanacağız. Teknoloji ile elde ettiğimiz gücü başka milletleri, kültürleri esir etmek, yok etmek ve tarih dışı etmek için mi kullanacağız, yoksa teknolojinin nimetlerini bu imkanlara sahip olmayan milletlerle isterlerse paylaşacağız.” diye sordu.

Programda Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’da kısa bir konuşma yaparak, böyle bir yarışmaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Yarışmaya 18 üniversite, 173 ortaöğretim kurumundan toplam 291 okul, bin 307 robot kaydı yapıldı. Yarışmaya bin 600 öğrenci katıldı. Program, Temalı, Çizgi İzleyen, Sumo, Mini Sumo, Serbest Robot ve Robotino olmak üzere 7 robot, 7 farklı kategoride gerçekleştirdikleri yarışma performanslarının gösterilmesi ile son buldu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir